Hronika
24.05.2021. 21:59
Tanjug

Negirali da su krivi

Neredi u Beton hali: Pritvor za 10 osumnjičenih

lisice-hapsenje-presuda.jpg

Prvi osnovi sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za 10 osumnjičenih za nasilničko ponašanje u subotu uveče u Beton hali, koji su prethodno na saslušanju u tužilaštvu negirali da su učesvovali u neredima.

Pritvor je određen za U.S, N.N, J.V, M.P, J.P, S.P, V.J, F.M, N.R, I.Š. da ne bi uticali na svedoke, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak, okrivljeni i njihovi advokati mogu da ulože žalbu u roku od tri dana.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu tereti ove osumnjičene za krivično delo nasilničko ponašanje kojim je povređeno više osoba.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu svih 10 je negiralo izvršenje krivičnog dela, navodeći da su bili prisutni na proslavi šampionske titule FK Crvena Zvezda i da su se nalazili kod ugostiteljkog objekta gde se incident dogodio (Lafayette) i tvrdeći da ni na koji način nisu učestvovali u njemu.

Tužilaštvo je saopštilo da su se, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda u subotu, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, prilikom prolaska navijača u „Korteu“ pored ugostiteljskog objekta „Lafayette“ u Beton hali, okrivljeni izdvojili u grupi od prisutnih lica i počeli da prave nered u bašti objekta.

"Tom prilikom su prevrtali stolove i stolice, te su drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavali spokojstvo građana koji su bili gosti u objektu, kao i osoblja restorana i tom prilikom su fizički napali nekoliko lica i naneli im telesne povrede", navodi tužilaštvo.

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu će biti podneta krivična prijava protiv jednog maloletnika, za kojeg se sumnja da je bio umešan u nerede, potvrđeno je Tanjugu.

Ranije danas završena su ispitivanja 78 privedenih u Prekršajni sud u Beogradu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa istim događajem.

Njih 39 je osuđeno na novčane kazne, šest je oslobođeno, a protiv 33 okrivljena će postupak biti nastavljen redovnim putem jer podnosilac zahteva za prekršajni postupak nije obezbedio prisustvo svedoka, rekla je za Tanjug predsednica Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tuča u Beton hali: Kazne 30.000 i 10.000 dinara
baklje

Do sada osuđeno 22

23.05.2021. 17:20

Tuča u Beton hali: Kazne 30.000 i 10.000 dinara

Zbog nereda u Beton hali, Prekršajnom sudu u Beogradu privedena su 54 okrivljena, a do popodneva je osuđeno njih 22 zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve