Hronika
10.12.2021. 15:05
Tanjug

Pranje novca

Nova istraga protiv Belivuka i Miljkovića

Sud
Izvor: Shutterstock

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal za pranje novca pored njihovih supruga, obuhvaćeni su Veljko Belivuk, Marko Miljković i Filip Ivanovski, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Ovo je treća istraga ovog tužilaštva koja se vodi protiv vođa ove kriminalne grupe.

Tuzilaštvo je ovu naredbu donelo sinoć nakon saslušanja osumnjičenih žena, koje su nakon toga puštene da se brane sa slobode.

Pored Belikuka, Miljkovića i Filipovskog naredbom o sprovođenju istrage obihvaćene su Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Snežana Ð. i Marije M. zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produzenom trajanju.

Sumnja se da su one na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca koji, kako se se sumnja, potiče iz delatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković.

U saopštenju MUP-a se precizira da se one terete da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove.

Sumnja se da su oni novac uplaćivale na više bankarskih računa i kupovale stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

Uhapšene su 9. decembra ujutru, a nakon saslušanja su puštene da se brane sa slobode.

Protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 osumnjičenih priapdnika njihove grupe podignita je optužnica za niz krivičnih dela , među kojima i pet ubistava.

U oktobru je protiv vođa grupe Belivuka i Miljkovića pokrenuta nova istraga zbog još jednog ubistva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Belivuk planirao ubistvo blagajnika Bojovićevog klana
Luka Bojović 6.12.2021.

Veljko Banović Votka

07.12.2021. 07:05

Belivuk planirao ubistvo blagajnika Bojovićevog klana

"Ovaj je morao iz zna se kojih razloga, jedino Votka da se vrati, pa ostajem, inače odoh 20 dana negde“, poruka je koju je posle ubistva jednog od vođa Pink pantera Milana Ljepoje Veljko Belivuk poslao za zada neidentifikovanoj osobi. Votka je nadimak jednog od glavnih ljudi klana Luke Bojovića – Veljka Banovića, koji važi i za blagajnika klana, odnosno osobe kod koga je novac od prodaje kokaina. Banovića inače policija operativno dovodi u vezu sa organizacijom ubistva Strahinje Stojanovića.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
04.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve