Hronika
25.11.2021. 08:05
Ekipa Hronike

Ubistvo Nikole Mitića

Širi se spisak Belivukovih žrtava

Ritopek, Veljko Belivuk 24.11.2021
Izvor: ATAIMAGES / M.M.

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za sada je optužen za pet ubistava, ali je na listu žrtava nedavno dodato i šesto ime – ime Nikole Mitića.

Ubistvo Nikole Mitića (33) iz Beograda biće šesti zločin za koji će Tužilaštvo za organizovani kriminal podići optužnicu protiv klana Veljka Belivuka.

Rasvetljavanje ovog zločina trenutno je u fazi istrage, koja je pokrenuta protiv devetorice osumnjičenih: Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Senada Rešovića, Miloša Budimira, Vladimira Greka, Srđana Lalića, Bojana Hrvatina, Vladana Draganića i Dejana Tešića. Oni su za sada zvanično osumnjičeni da su Mitića oteli, mučili i zverski ubili, a dokaza za ovaj zločin ima dovoljno za podizanje optužnice.

Protiv klana Belivuk–Miljković u avgustu je podignuta optužnica za pet ubistava i sada se čeka datum pripremnog ročišta. Na čelu tročlanog sudskog veća koje će voditi slučaj biće sudija Zorana Trajković.

Već podignutu optužnicu, s obzirom na to da je postala pravosnažna, u ovom trenutku nije moguće dopuniti još jednim ubistvom, ali će, kako se očekuje, tokom suđenja tužilac najverovatnije zatražiti da se ona proširi i za zločin koji je klan izvršio nad Mitićem.

Prema krivičnoj prijavi, Mitić je otet 10. avgusta prošle godine na Dedinju.

"Mitiću su osumnjičeni preprečili put ispred ambasade SAD. Tada su ga kidnapovali i u vožnji tukli sve do stadiona Partizana u Humskoj ulici. U tajnoj prostoriji nastavili su njegovo mučenje. Mitić je imao telefon sa tajnom kodiranom aplikacijom ’Skaj’ i tada su od njega tražili da im da šifru kako bi otkrili sa kim komunicira. Izvukli su prepisku sa Lazarom Vukićevićem. Telefon su potom bacili u Dunav, a po naredbi Belivuka i Miljkovića Mitić je odvezen u vikendicu u Ritopeku.

Belivuk i Miljković su preko ’Skaja’ nastavili da komuniciraju sa članovima grupe i da im daju zadatke. Prema njihovoj naredbi, Mitiću su prvo odsekli prst na nozi, pa ga davili i na kraju zaklali“, piše u krivičnoj prijavi podnetoj za ubistvo Mitića.

Mitićev automobil "hondu sivik“ osumnjičeni su odvezli na Košutnjak gde su uklonili sve tragove. Delove tela ubijenog Mitića bacili su u Dunav, a prostorije su očistili varikinom.

Prema optužnici protiv klana Veljka Belivuka, svaki član grupe imao je svoju ulogu. Zločine su do detalja planirali, a tela žrtava mleli i bacali u Dunav. U Dunav su bacali i mobilne telefone.

O tome kako su namamili i ubili Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoju, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Nikolu Mitića, čija su imena na spisku žrtva optužnice protiv klana Belivuk–Miljković, policiji, odnosno tužilaštvu, pored materijalnih dokaza, od najveće koristi bio je i iskaz svedoka koji je pristao da sarađuje sa tužilaštvom – Bojana Hrvatina, a koji se među poslednjima pridružio ovom klanu.

Sve pomenute žrtve ubijali su u kući strave u Ritopeku. Mučenja i zlostavljanja suparnika snimali su i slikali te je policija kao dokazni materijal uspela da pribavi 62 fotografije. Optužnica protiv klana Veljka Belivuka napisana je na 322 strane, a osim fotografija i izjave svedoka Hrvatina, potkrepljena je i brojnim veštačenjima koja dokazuju počinjene zločine.

U vezi sa istragom protiv klana Belivuk–Miljković, Tužilaštvo za organizovani kriminal trenutno vodi i predistražni postupak za ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini upravo zbog sumnje da ovaj klan stoji iza zločina počinjenog u grčkoj prestonici.

Sumnja se da su Dedović i Stamatović ubijeni po nalogu Radoja Zvicera. Nađena je komunikacija na "Skaju“ iz koje se vidi da je Miljković besan jer smatra da "sve rade“ on i Belivuk, a da veći deo kolača uzima Zvicer. Miljković je u nekoliko navrata govorio Veljku da ih Zvicer "malo plaća“.

 

PROSLAVA UBISTVA NA KRFU

Osuđivani kriminalac Darko Elez sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom BiH u slučaju "Lutka“, kojim je osuđen na 15 godina robije. Paralelno sa tim, a kako se navodi i u saopštenju tužilaštva, dogovorio je i saradnju u istrazi sa srpskim, ali i organima BiH u rasvetljavanju teških krivičnih dela. Elez se u Srbiji dovodi baš u vezu sa kriminalnim klanom Velje Nevolje.

Saradnju Eleza i Belivuka otkrio je i snimak sa jedne od proslava u šteku Velje Nevolje na stadionu u Humskoj. Oni su, tada uz muziku i vatromet slavili likvidaciju škaljarca Alana Kožara i Damira Hadžića, saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća, koja je izvršena na Krfu 23. jula 2020. godine. Snimak dokazuje vezu između Belivukove i Elezove kriminalne grupe. Osoba koja snima deo atmosfere je Slaviša Veletić Vojnik, koji slovi za Elezovu desnu ruku i najpouzdanijeg saradnika. Da je Elez povezan sa grupom Belivuk–Miljković, kao i sa kavačkim klanom, te i da je veoma dobro upućen u ono šta su ovi klanovi radili, potvrdilo je i zvanično saopštenje Tužilaštva u BiH koje je krajem marta ove godine saopštilo da je on pod istragom zbog sumnje da je sarađivao sa kriminalnom organizacijom Veljka Belivuka, kao i crnogorskim "kavačkim klanom“.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Belivukov portfolio: Smrt, mučenja i silovanja
Mučenje, zlostavljanje, otmica 30.8.2021.

Kazna za cinkaroša

31.08.2021. 09:05

Belivukov portfolio: Smrt, mučenja i silovanja

Na spisku žrtava klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića bilo je i onih koji su uspeli da izbegnu smrt, ali ne i svirepo zlostavljanje, pa čak i silovanje. Ovoj brutalnosti u avgustu prošle godine bio je izložen mladić iz Kostolca – Ilija S. za koga su Belivukovi saradnici posumnjali da ih cinkari suparničkoj navijačkoj ekipi „Alkatraz“.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve