Hronika
29.12.2021. 12:11
Tanjug

Do daljeg

Odloženo saslušanje Belivuka i Miljkovića

Sud
Izvor: Shutterstock

U Tužilaštvu za organizovani kriminal je do daljeg odloženo saslušanje Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića po zamolnici crnogorskog tužilaštva u okviru istrage koju protiv njih vodi zbog dva ubistva i jedne otmice u Crnoj Gori.

Saslušanje je odloženo jer je iz Advokatske komore Beograd stigao dopis da su beogradski advokati u obistavi rada te da ne postupaju u predmetima, rečeno je Tanjgu u tužilaštvu.

Oni su prvi put ispitani ovim povodom 1. decembra, kada su, kako su Tanjugu tada rekli njihovi branioci, negirali krivična dela za koja se terete i izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore i da nemaju nikakva saznanja u vezi sa ubistvima za koja ih tereti crnogorsko tužilaštvo.

Crnogorsko tužilaštvo ih tereti za ubistva Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmicu Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore Belivuku, Miljkoviću kao i Nebojši Jankoviću i Ratku Živkoviću na teret stavlja krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

Belivuk, Miljković i Janković su dali odbranu da nisu izvršili krivična dela i objasnili da tada nisu bili na teritoriji Crne Gore, da su na teritoriju Crne Gore ušli legalno kada su se vratili u Srbiju, rekao je tada novinarima njihov branilac Dejan Lazarević.

Kako je naveo, oni se nisu branili ćutanjem, ali kako nisu dobili sve materijale, nisu mogli da se izjasne o navodima o navodnom sklanjanju tela, krečenju kuće i ukljanjanju tragova.

Belivuk, Miljković i Janković optuženi su u Beogradu za pet brutalnih ubistava, preprodaju droge, otmice, držanje i nošenje oružja, i čeka se zakazivanje početka suđenja.

Protiv Belivuka i Miljkovića tužilaštvo za organizovani kriminal vodi još dve istrage, za ubistvo Mitića i zbog pranja para.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Belivukova kula od karata: Sve više svedoka saradnika
Snajper 14.12.2021.

Još dve ponude na stolu

15.12.2021. 07:05

Belivukova kula od karata: Sve više svedoka saradnika

Pored Bojana Hrvatina, koji je svojim svedočenjem do sada kao pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka najviše doprineo istrazi protiv ovog klana, Tužilaštvu za organizovani kriminal saradnju su ponudila još dvojica optuženih. Sa njima se trenutno vode pregovori, a u slučaju da Tužilaštvo prihvati ponuđenu saradnju, oni bi mogli da postanu svedoci okrivljeni i da na osnovu toga dobiju i blažu kaznu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
02.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve