Hronika
02.03.2024. 15:26
R.E./Tanjug

Dokle?!

Teror ne prestaje: Obijena kuća Srbina s Kosova

Kosovo
Izvor: Shutterstock

U selu Lepina kod Lipljana, na Kosovu i Metohiji, nepoznate osobe su u četvrtak uveče provalile u porodičnu kuću Milana Živkovića, koji u trenutku pljačke nije bio u kući, izvršili su premetačinu i odneli dva ručna sata.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je izvršila uviđaj.

Vlasnik kuće, Milan Živković je izjavio da je u vreme pljačke bio u Nišu na sahrani. Prema njegovim rečima, razbojništvo je primetio njegov komšija koji je otišao da proveri zašto nadzorna kamera ne radi.

"Tog dana, negde oko 19 časova, proverio sam da kamera ne radi. Mislio sam da je struja nestala. Sutradan sam pozvao komšiju da proveri zašto kamera ne radi i tada je video da su vrata razvaljena. Lopovi su isključili kameru i rasturili sve po sobama. Odnete su neke sitnice, ali još uvek ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, dok ne sredim ovaj lom", rekao je Živković za Tanjug.

On je apelovao na policiju da rasvetli ovaj slučaj i da se vandali privedu pravdi. Kako je dodao , nije redak slučaj da se u Lepini i okolnim selima dešavaju razbojništva za koja, kako kaže, do sada niko nije odgovarao. Pre samo nedelju dana u obližnjem Suvom Dolu, na gotovo identičan način obijena je kuća Petra Ilića.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kosovska policija pretukla Srbina kod Leposavića
1

"Ometao službeno lice"

15.02.2024. 12:41

Kosovska policija pretukla Srbina kod Leposavića

Muškarac I. M. srpske nacionalnosti, izjavio je da su ga pripadnici policije fizički napali i odveli na saslušanje, nakon što su ga, uz grubo ponašanje, zaustavili u mestu Kajkovo kod Leposavića.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
22.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve