Vesti
22.12.2023. 14:55
Beta

Srbin podnosi tužbu

"Osetio sam mržnju kosovskih policajaca na svojoj koži"

Kosovo
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Srbin iz Zvečana Igor Dašić rekao je da će podneti prijavu protiv kosovskih policajaca sa prelaza Jarinje zbog prekomerne upotrebe sile i širenja nacionalne i verske mržnje.

Dašić je kazao u prostorijama Socijaldemokratske stranke u Beogradu da su mu kosovski policajci rekli da će odgovarati zbog napada na službeno lice, a da su oni njega napali.

"Ja sam u mojoj izjavi na tri strane sve napisao. Imam svedoke i kamere su snimile celu situaciju. Osetio sam mržnju tih ljudi na svojoj koži i zato sam odlučio da ih tužim", naveo je Dašić.

On je u sredu na Fejsbuku objavio da su ga policajci maltretirali i udarali i dodao da je problem nastao kad je Jarinje nazvao prelazom, a policijski službenicioni su mu rekli da je to granica i da on ulazim u drugu zemlju.

"Pokušali su kosovski policajci na Jarinju da mi pretnjama i udarcima objasne kako su "država" i ubace u prostoriju bez kamera u kojoj očigledno batinama edukuju Srbe, potom optuže za napad na službeno lice i pošalju u zatvor sa ostalom našom braćom bez da javnost čuje drugu stranu priče", napisao je Dašić.

On je u toj objavi naveo da je pušten nakon nešto više od tri sata provedenih u kancelariji na prelazu Jarinje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Brnabić uložila rezervu na Deklaraciju sa samita EU - Zapadni Balkan
1

Reakcija

14.12.2023. 11:31

Brnabić uložila rezervu na Deklaraciju sa samita EU - Zapadni Balkan

Premijerka Srbije Ana Brnabić uložila je u Briselu rezervu na Deklaraciju usvojenu na samitu Evropska unija - Zapadni Balkan, navodeći da usklađivanje sa tim dokumentom ne znači bilo kakvo priznanje kosovske nezavisnosti od Beograda.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve