Hronika
17.10.2023. 16:54
Beta

Policija otkrila

Za volan sedaju pijani, čak i kada voze đake na ekskurziju!

autobus
Izvor: Shutterstock

Uprava saobraćajne policije prekontrolisala je više od 11.000 autobusa koji obavljaju organizovan prevoz dece za ekskurzije i druge namene, saopštilo je Ministarstvo unutrušnjih poslova.

"Apsolutni imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova je bezbednost dece i zato pozivamo sve privredne subjekte koji se bave organizovanim prevozom da na propisan način učestvuju u saobraćaju, kako bi se obezbedilo da na siguran način odvezu decu na željene destinacije. U ovom periodu godine naši najmlađi odlaze na ekskurzije sa kojih lepe uspomene mogu imati samo ukoliko budu bili bezbedni", rekao je Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

Naveo je da je u 20 slučajeva otkrivena tehnička neispravnost autobusa, da su 23 vozača isključena iz saobraćaja zbog različitih nepravilnosti, a čak desetorica zbog toga što su bili u alkoholisanom stanju.

"Bezbednost dece mora biti apsolutni prioritet svih nas. Policija, kao i svake godine, kontrolisaće da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve neophodne uslove i neće dozvoliti polaske na ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi propisani u skladu sa Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece", kazao je Stević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog udesa više od 16.000 osoba pretrpelo povrede koje su dovele do invaliditeta
saobraćajna nesreća, saobraćajka, udes

Za pet godina

05.09.2023. 21:05

Zbog udesa više od 16.000 osoba pretrpelo povrede koje su dovele do invaliditeta

U Srbiji je u poslednjih pet godina 16.474 osoba u saobraćajnim nezgodama pretrpelo teške telesne povrede koje su dovele do trajnog invaliditeta, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve