Hronika
18.06.2022. 17:35
R.E. / MUP Srbije

Prokuplje i Kruševac

Posekli drva za pet punih kamiona! Uhapšeni, naravno

drva
Izvor: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, sprovode pojačane kontrole šumskih područja na teritoriji Srbije, kao i pojačane kontrole vozila koja prevoze drva.

Detaljnom kontrolom, pripadnici Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine su u toku samo jednog dana, u dve odvojene akcije na teritoriji Prokuplja i Kruševca, pronašli i otkrili pet kamiona koja su bila natovarena nelegalno isečenim stablima.

drva
Izvor: MUP Srbije

Pripadnici ove nedavno formirane jedinice, kamione natovarene neobeleženim stablima i bez posedovanja odgovarajuće dokumentacije, otkrili su u saradnji sa pripadnicima policijskih uprava u Prokuplju i Kruševcu.

Stabla su oduzeta i smeštena na prostor šumskih uprava JP "Srbija šume“, a protiv trojice vozača kamiona  biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave, dok je protiv još dvojice postupak u toku.

drva
Izvor: MUP Srbije

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine nastaviće da radi na otkrivanju i procesuiranju svih onih koji nelegalnom sečom stabala uništavaju naše šume i prirodu i zagađuju životnu sredinu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

“Pluća sveta” sada emituju više CO2 nego što apsorbuju
Amazon, šuma

Loša vest

15.07.2021. 22:00

“Pluća sveta” sada emituju više CO2 nego što apsorbuju

Amazonska prašuma sada emituje više ugljen-dioksida (CO2) nego što je u stanju da apsorbuje, potvrdili su naučnici u najnovijoj studiji. Prema toj studiji, emisija iznosi milijardu tona ugljen-dioksida godišnje, prenosi britanski list “Gardijan”.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve