Hronika
06.06.2022. 16:25
Beta

Viši sud

Potvrđena druga optužnica protiv Belivuka i članova njegove grupe

Sud
Izvor: Shutterstock

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu potvrdilo je drugu optužnicu protiv okrivljenog Veljka Belivuka i 11 članova njegove grupe, kojom se terete za još dva ubistva, saopšteno je iz tog suda.

Kako se navodi u saopštenju, ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, krivično vanpretresno veće Višeg suda je zaključilo da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka pružaju dovoljan osnov za opravdanu sumnju da su okrivljeni izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret.

Protiv tog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 13. aprila ove godine okrivljenima je stavljeno na teret da su izvršili krivična dela teško ubistvo, teško ubistvo u saizvršilaštvu i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dijana Hrkalović: Mačka u ulozi miša
Dijana Hrkalović

Vraćena u pritvor

31.12.2021. 07:05

Dijana Hrkalović: Mačka u ulozi miša

Bivša državna sekretarka u MUP-u Srbije Dijana Hrkalović ponovo je u petak uveče uhapšena i vraćena u pritvor koji joj je određen zbog opasnosti od bekstva i da bi se sprečio njen uticaj na saučesnike.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve