Hronika
22.05.2021. 14:23
Tanjug

Pritvor četvorici

Proširena istraga protiv Belivukove grupe

tan2021-1-29_16378157_0.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / RADE PRELIC

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za četvoricu osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su bili uhapšeni u petak.

Pritvor je na predlog tužilaštva za organizovani kriminal određen za M. L. S. (21), M. S. (40), A. D. (24) i A. S. (22) zbog opasnosti od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, ponoviti krivično delo u kratkom roku i zbog uznemirenja javnosti.

Protiv jednog osumnjičenog postupak će nastaviti Više javno tužilaštvo u Beogradu, jer je u vreme izvršenja krivičnog dela bio maloletan, a za još jednog od uhapšenih u petak tužilaštvo nije tražilo pritvor, potvrđeno je Tanjugu.

Protiv rešenja o određivanju pritvora osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana, saopštio je sud.

Ova četvorica se naredbom o proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal terete za krivično delo otmica. Oni su uhapšeni u petak u koordiniranoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal.

U saopštenju MUP-a nakon hapšenja se navodi da su u pretresu stanova osumnjičenih zaplenjeni dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.

Protiv Belivuka, Miljkovića i ostalih 20-ak pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koji se terete za najteža krivična dela istraga je pokrenuta u februaru.

Svima je produžen pritvor zbog svih zakonskih razloga - opasnosti od bekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne bi ponove krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti, kji prema poslednjoj odluci suda može da im traje do 2. avgusta.

Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe "Principi".

Pored njih, tada je uhapšeno još oko 20 pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivicnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica okrivljenih i za tri teška ubistva.

Nedavno je, u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa pronađena je mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenje.

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29) i Marko Andrić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bunkeri za skank pretvoreni u klanice
Kuća u Ritopeku

Tajne sobe u Ritopeku

18.05.2021. 19:05

Bunkeri za skank pretvoreni u klanice

Tajne prostorije otkrivene u kući strave u Ritopeku prvobitno su napravljene kao laboratorije za uzgajanje marihuane, a zatim su korišćene za mučenje, ubijanje i sakaćenje tela žrtava klana Veljka Belivuka.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-4°C
09.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve