Hronika
23.01.2018. 15:59
R.E./Index.hr

SPLIĆANI PRIZNALI KRIVICU ZA HAOS NA DERBIJU: Nagodili se sa tužilaštvom za 4 do 6 meseci robije i proterivanje iz Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Petorica od šestorice Splićana koji su učestvovali u velikim neredima na derbiju Partizan-Crvena Zvezda dembra prošle godine, priznali su krivicu za nasilničko ponašanje i sklopili sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom u Beogradu, javljaju hrvatski mediji.

Petorica Splićana osuđeni su na kazne zatvora od četiri do šest meseci. Osim zatvorske kazne, na osnovu sporazuma sa tužilaštvom, njima će biti izrečena i zabrana ulaska u Srbiju na period pet godina.

"U dosadašnjem toku postupka, moji branjenici su se prilikom saslušanja u tužilaštvu branili ćutanjem. Danas su izneli odbranu i potpisali sporazum o priznanju krivice, na osnovu koga su sa tužilaštvom dogovorili visinu kazne. Hrvoje Baković i Ante Firić osuđeni su na po šest meseci zatvora, Jakov Podrug na pet, a Ivan Mišković četiri meseca zatvora" potvrdila je Maja Trkulja, advokativa Splićana.

Za sada nije poznato koju zatvorsku kaznu je dobio Stjepan Mihovilović. Ali, zato se zna da je od svih uhapšenih Splićana, samo bivši MMA borac Damir Tovarović odbio sklapanje sporazuma o priznanju krivice sa "Višim tužilaštvom" i on nije priveden na saslušanje.

https://youtu.be/8mMh8wa3LtU

Splićani, koji su u pritvoru od 13. decembra, kaznu će izdržavati u Srbiji, nakon čega će svakome od njih biti izrečena mera zabrane ulaska u Srbiju u narednih pet godina.

Sporazum sa tužilaštvom još samo nije potpisao Damir Tovarović i u toku su pregovori sa njim.

"To je najbrži i najjeftiniji način okončanja krivičnog postupka." izjavio je advokat Đorđe Kalanj, koji zastupa trojicu od šestorice optuženih.

NE PROPUSTITE:

(VIDEO) JUTARNJI LIST OBJAVIO NOVI SNIMAK HULIGANA SA DERBIJA: “Deo njih sav izubijan leži…”

KOME TREBA TRIBINA?

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve