Hronika
07.07.2019. 14:11
R.E./Tanjug

STEFANOVIĆ: Zaplenjeno 2,5 tona narkotika, ozbiljna borba

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srbija je ušla u ozbiljnu borbu protiv narkotrafikinga i do polovine ove godine zaplenjeno je čak 2,5 tone narkotika, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da će policija biti oštra prema narkodilerima.

On je gostujući na TV Pink rekao da je tokom prva dva dana festivala "Egzit" uhapšeno 96 osoba i zaplenjeno 22 kilograma različitih narkotika.

Povezane vesti - Uhapšen još jedan pomorac iz Crne Gore povezan sa zaplenom kokaina

"To je upozorenje za sve one koji razmišljaju da se bave time, a posebno mi je važno da je policija u poslednje dve godine uspela dobro da sagleda i razbije ozbiljne kriminalne grupe koje su se bavile distribucijom narkotka", rekao je ministar.

On je rekao da ranije nije postojala ozbiljna borba protiv narkotrafikinga i pohvalio sve one koji su se posebno angažovali da Srbija sada beleži značajne rezultate na tom polju.

"Upozoravamo i dalje na opasnosti od narkotika, imaćemo prisutan veliki broj policajaca, što prikriveno, što u civilu i trudićemo se da pronađemo svaki gram droge, privedemo odgovorna lica i bićemo oštri prema narko dilerima", rekao je on.

Povezane vesti - TONA KAO OMANJI KILOGRAM: Raspadom Jugoslavije promenilo se i tržište narkotika

 Ministar policje rekao da se najveće narko grupe ne nalaze na teritoriji Srbije niti je Srbija za njih zanimljiva kao tržiste, već da ih pre svega, interesuje tržiste Zapadne Evrope.

"Ali neki od naših kriminalaca učestvuju u distribuciji na ta tržista i zato jedan deo droge završava i na našem. Učinićemo sve što možemo da zaštitimo zdravlje naših građana, posebno dece i nastojaćemo da sprečimo situacije u kojima neko može da im ponudi drogu", rekao je Stefanović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve