Hronika
28.05.2021. 10:08
Tanjug

U Gracu "pao" Crnogorac

Težak udarac narko mafiji

DEA, droga
Izvor: EPA / EFE / Fernando Villar

U Gracu je uspešno sprovedena velika akcija protiv narko-kriminala tokom koje je uhapšen crnogorski državljanin Aleksandar G. (52), koji se dovodi u vezu s međunarodnom narko-bandom.

U okviru međunarodne akcije, uhapšena su ukupno tri lica, jedan osumnjičeni u Austriji i još dva u Hrvatskoj, a radi se o heroinu milionske vrednosti.

Prema pisanju bečkog "Kronen cajtunga", Beč i Grac su postali čvorište za narko-kriminal, zbog čega su u Austriji delovali i prikriveni agenti američke DEA.

Istraga u ovom slučaju počela je nakon zaplene 1,2 tone kokaina februara prošle godine u Italiji. Ta "roba" bila je namenjena za Evropu, a zauzvrat je heroin iz Irana trebalo da se isporuči u Njujork. DEA je s tim u vezi poslala prikrivene pripadnike u Evropu, kako bi minirali ovaj ilegalni posao.

Pripadnici DEA uspeli su da se prikažu kao zainteresovani kupci, koji bi da otkupe najmanje 135 kilograma heroina, a dogovor je pao da se taj posao obavi u Gracu. Tom prilikom je uhapšen Crnogorac Aleksandar G., koji živi u Beču, a koji se brani ćutanjem.

Policiji, međutim, brigu zadaje gde je nestala droga koja je za 2,6 miliona evra "promenila" vlasnika i trebalo da dospe u SAD. Polazi se od toga da je droga uskladištena negde u Gracu, zbog čega je DEA pokrenula akciju potrage u saradnji sa austrijskom policijom.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Švercerske rute narkotika
Kokain zaplena

Balkan-tranzitno područje

22.05.2021. 12:10

Švercerske rute narkotika

Jadranske luke Bar i Drač glavne su pozicije za uvoz velikih količina kokaina, sakrivenog među pošiljkama voća i životinjske kože iz Latinske Amerike. Iz ovih luka kokain se dalje švercuje po Evropi, spakovan u posebnim bunkerima automobila i transportnih kamiona.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
29.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve