Hronika
29.01.2020. 17:17
Tanjug

TRAŽI SE IZUZEĆE SUDIJE: Nastavljeno, pa prekinuto suđenje Jeličiću

jutka.jpg

U Osnovnom sudu u Kruševcu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, povodom optužbi za polno uznemiravanje svoje sekretarice Marije Lukić.

Na suđenju je svedočila Snežana Bojić, koja je sudu ispričala da je Jeličić i nju uznemiravao na neprimeren način, ali je tokom njenog ispitiavanja došlo do prekida suđenja.

Naime, dok joj je pitanja postavljao punomoćnik oštećene Marije Lukić, advokat Borivoje Borović, Jeličićev advokat Zoran Golubović je zatražio izuzeće sudije, uz obrazloženje da omogućava oštećenoj Likićevoj da već dve godine "politizuje postupak" i tako krši Zakon o krivičnom postupku.

Povezane vesti - KAKO SMO DOŠLI DOVDE? Agresija kao model života

Suđenje je prekinuto do odluke predsednika suda o zahtevu za izuzeće.

Sud, zakon

Podršku Jeličiću na suđenju je ponovo pružio lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, a ispred Osnovnog suda u Kruševcu i ovom prilikom su se okupile žene sa tansparentima u znak podrške Lukićki.

Sledeće suđenje je unapred zakazano za 21. februar, a očekuje je ispitivanje još nekoliko svedoka.

Ovaj postupak je formalno krenuo od početka u oktobru prošle godine jer je došlo do izmeštanja krivičnog postupka protiv Jeličića odlukom Vrhovnog kasacionog suda, a na zahtev sudije iz Brusa, koji je zbog pritisaka lokalne javnosti bio sprečen da neometano postupa u ovom predmetu.

Povezane vesti - Nijedna manje!

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Optužen je da je uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
26.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve