Hronika
13.11.2021. 21:00
Tanjug

Na prelazu Gradina

U koferu duplo dno i 23.000 evra

kofer
Izvor: Shutterstock

Carinici su na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja 230.000 evra u duplom dnu jednog kofera.

Slučaj je otkriven na izlazu prelaza Gradina, kada je za detaljnu kontrolu izdvojen kamion turskog prevoznika koji se iz Mađarske uputio ka Turskoj, saopštila je Uprava carina.

Carinici su tokom pregleda kabine kamiona, na krevetu vozača primetili kofer, za koji je turski državljanin koji je upravljao teretnjkom rekao da sadrži njegove lične stvari.

Međutim, čim je započeo pregled, carinici su na dodir osetili čvrstu pregradu na sredini kofera, da bi ubrzo bilo utvrđeno da je reč o kartonu kojim je ovaj vozač pokušao da prikrije gotovinu koju je pokušao da prokrijumčari.

Reč je o sumi od čak 230.000 evra spakovanih u pet paketa zavijenih u papir, najvećim delom u apoenima od 200 evra, za koju je vozač izjavio da pripada njemu.

Vozač je predat policiji u dalju nadležnost, a o ishodu kontrole odmah je obavešteno i tužilaštvo za organizovani kriminal, dok je novac zadržan radi dalje istrage ovog krivičnog dela.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zaplena kokaina sa oznakama "Jaguar" i "Bottega"
Španska policija 8.10.2021.

Više od 4 tone

11.10.2021. 08:05

Zaplena kokaina sa oznakama "Jaguar" i "Bottega"

Beranac Nebojša Prelević Nebo (50), koji je živeo u Novom Sadu, uhapšen je u Španiji zbog sumnje da je bio glavni logističar šverca narkotika za balkanski i kavački klan.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
18.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve