Hronika
18.10.2019. 18:56
R. E. / Vijesti

"U SKLADU SA NACIONALNIM ZAKONIMA": Crna Gora izručuje Sinđelića Hrvatskoj

sasa-sindjelic-2-foto-facebok-710x400.jpg

Ministar pravde Zoran Pažin doneo je rešenje kojim se dozvoljava izručenje Saše Sinđelića Republici Hrvatskoj radi izvršenja zatvorske kazne za teška krivična dela počinjena u toj zemlji.

"Odluku da Sinđelić bude izručen Republici Hrvatskoj ministar Pažin doneo je u skladu sa nacionalnim zakonima, poštujući bilateralni ugovor o izručenju sa Republikom Hrvatskom i međunarodne standarde u oblasti ekstradicije, kao i uvažavajući pravosnažnu odluku nadležnog suda u Crnoj Gori o ispunjenosti uslova za izručenje ovog lica. Prethodno su, takođe, nadležni državni organi doneli konačnu odluku o odbijanju Sinđelićevog zahteva za azil, budući da je žalbeni postupak u tom slučaju pravosnažno okončan", saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Povezane vesti - Crnogorski svedok u Srbiji bez para

Županijski sud u Vukovaru osudio je Sašu Sinđelića 2012. na 21 godinu zatvora zbog ubistva Mirka Fotesa 2002. Sinđelić je, pre nego što je ušao ilegalno u Hrvatsku i ubio poljoprivrednika iz Drenovaca, u županjskoj Posavini, pobegao u Srbiji s automatskom puškom kojom je i počinio ubistvo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
18°C
28.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve