Hronika
26.04.2024. 18:30
Beta

VJT Niš

Ubistvo Danke Ilić: Utvrđuju se okolnosti smrti brata jednog od osumnjičenih

potraga danka ilic
Izvor: MUP Srbija

Više javno tužilaštvo (VJT) u Nišu objavilo je da je dobilo ovlašćenje da preduzme radnje i mere radi utvrđivanja okolnosti pod kojim je 7. aprila preminuo D.D. iz okoline Bora, inače brat jednog od osumnjičenih za smrt devojčice Danke Ilić (2).

Nedeljnik Radar je ranije otkrio da je D.D. umro nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, što je ustanovljeno obdukcijom na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru juče je saopštilo da je posle prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti D.D.

To tužilaštvo je navelo da je to u skladu sa metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja i da se iz tog razloga nije oglašavalo u vezi s tim slučajem.

VJT Niš je na svom sajtu navelo da je rešenjem Apelacionog javnog tužilaštva u Nišu ovlašćeno da u skladu sa metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja preduzme radnje i mere radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je 7. aprila preminuo D.D.

U saopštenju piše da im je juče dostavljeno to rešenje Apelacionog javnog tužilaštva u Nišu, zajedno sa predmetom Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru koji se nalazi u fazi predistražnog postupka.

Kako je navedeno, "istog dana je u ovom tužilaštvu formiran predmet".

"U toku postupka pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu preduzeće se sve neophodne mere i radnje u cilju prikupljanja dokaza i rasvetljavanja predmetnog krivičnopravnog događaja", piše u saopštenju.

Potraga za devojčicom Dankom Ilić je počela 26. marta pošto je njena majka prijavila njen nestanak s imanja u Banjskom polju, a telo deteta nije nađeno.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve