Hronika
30.09.2022. 16:00
Beta

Ugrožavanje sigurnosti

Uhapšen Igor Milošević

Lisice, hapšenje
Izvor: Shutterstock

"Po nalogu dežurnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je zadržavanje do 48 sati za I. M. zbog ugrožavanja sigurnosti, a na štetu novinarki Informera koje su vodile intervju sa njim", saopštilo je u petak to tužilaštvo.

Zadržavanje osumnjičenog je određeno u saradnji sa beogradskom policijom, a nakon što je tom tužilaštvu dostavljena krivična prijava "Informera" protiv I. M.

U tužilaštvu je obavljen razgovor sa novinarkama tih novina, a potom je određeno zadržavanje od 48 sati osumnjičenom I. M. zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

"Iz navoda prijave, krivično delo izvršeno je dana 27. septembra na štetu novinarki koje su vodile intervju sa prijavljenim, a u vezi razgovora sa njim, odnosno davanja izjava za vreme snimanja", navelo je tužilaštvo.

U roku od 48 sati, osumnjičeni će biti saslušan u Prvom osnovm javnom tužilaštvu.

"Informer" je nedavno objavio intervju sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem a potom je, zbog toga, ispred prostorija tih novina organizovan protest Ženske solidarnosti.

Objavljivanje tog intervjua osudila su novinarska udruženja i Savet za štampu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Siledžije i ubice ne čitaju zakone"
Vesna Stanojević

Intervju-Vesna Stanojević

02.06.2021. 08:48

"Siledžije i ubice ne čitaju zakone"

"Oduvek sam smatrala da se ravnopravnost podrazumeva, što uopšte ne znači da sam u pravu jer to podrazumevanje očigledno kod nekih ne postoji."
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
09.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve