Hronika
16.11.2019. 16:51
Tanjug

UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI HRVATSKI BEGUNAC: Dva puta bežao iz zatvora

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca, Bojan Dragičević, uhapšen je u četvrtak u Novom Sadu u saradnji hrvatske i srpske policije, saopštio je MUP Hrvatske.

Dragičević (38) je 2005. godine za manje od mesec dana, sa saučesnicima, dvaput počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku, usred bela dana, s plastičnim pištoljem.

Oba puta je pobegao i vešto se skrivao do 2012. godine, kada je nakon sedam godina bega uhapšen u Bosni i Hercegovini i izručen Hrvatskoj, prenosi Index.

Zbog tih krivičnih dela osuđen je na četiri godine i dva meseca zatvora, a kaznu je izdržavao u zatvoru Lepoglava, odakle je iz najstrože čuvanog odeljenja posle godinu i po dana pobegao, ali je istog popodneva pronađen i vraćen u zatvor

Iz Lepoglave je u aprilu 2014. prebačen u zatvor u Puli na izdržavanje preostale kazne, odakle je pobegao nakon samo četiri meseca, preskočivši zid i od tada je bio u bekstvu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

On se nalazio na evropskoj listi najtraženijih begunaca od 2016. godine na kojoj su objavljeni najtraženiji begunci Evrope s obzirom da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom beguncu.

Od 2014. godine aktivno se tragalo za njim te je ostvarena kontinuirana operativna policijska saradnja s FAST jedinicom Republike Srbije i Jedinicom za ciljane potrage MUP-a RS (BiH) te FAST jedinicama Republike Slovenije, Austrije, Švedske, Holandije i američke Maršalske službe, a s ciljem lociranja i njegovog hvatanja, saopštio je hrvatski MUP.

Povezane vesti - TRAGIČNA PROFESIJA NAVIJAČ: Ubijanje pod plaštom obeležja omiljenog kluba

Operativnom policijskom saradnjom i pravovremenom razmenom informacija prikupljena su saznanja da bi se Dragičević mogao skrivati na području Srbije ili BiH.

Usmerenom razmenom informacija i intenzivnim merama traganja Dragičević je lociran na području Srbije, gde je i uhapšen.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
15.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve