Hronika
03.11.2021. 23:05
Tanjug

Beograd

Uhapšeni lažni poljoprivrednici

hapšenje, lisice
Izvor: Shutterstock

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je uhapšena nova grupa lažnih poljoprivrednika, koji su prevarom od Uprave za agrarna plaćanja uzeli po oko milion i po dinara na osnovu lažne dokumentacije koju su priložili prilikom apliciranja za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u poljoprivredu.

U aprilu ove godine razotrivene su i uhapšene dve grupe po desetak lažnih poljoprivrednika.

U današnjoj akciji uhapšeni su S.G., S.Z., D.Z., D.S., D.Z., Š.S., R.S., Ð.V. i K.Ž. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo prevara i krivično delo falsifikovanje isprave, dok je za četiri osobe koje nisu pronađene na adresama prebivališta raspisana potraga, kažu za Tanjug u tužilaštvu.

Preciziraju da je nakon provera, utvrđeno da su ovi osumnjičeni krivična dela izvršili tokom 2019. godine, tako što su dobili velike svote novca (svako lice od oko 1.500.000 dinara) od Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i to na osnovu lažne dokumentacije koju su priložili prilikom apliciranja za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva, za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje biljnih kultura u 2019. godini.

Oni će biti saslušani u četvrtak u tužilaštvu, a nakon iznošenja njihove odbrane i pribavljanja podataka o eventualnoj ranijoj osuđivanosti, tužilaštvo će odlučiti da li će i prema kojim licima podneti predlog sudu za određivanje pritvora.

Nakon saslušanja osumnjičenih, u istrazi će biti ispitani oštećeni i svedoci, prikupljena sva obaveštenja i svi drugi dokazi, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka, saopšteno je iz tužilaštva.

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Talibani poljoprivrednicima: Zabranjujemo gajenje maka
mak

Da li je moguće?

29.08.2021. 18:00

Talibani poljoprivrednicima: Zabranjujemo gajenje maka

Talibanski lideri, koji traže priznanje međunarodne zajednice nakon što su osvojili vlast u Avganistanu, rekli su poljoprivrednicima da prekinu da gaje mak, saopštili su stanovnici pojedinih mesta gde se najviše gaji ova biljka.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
5°C
26.11.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve