Hronika
13.06.2022. 12:05
R.E.

Počinje suđenje

Vulin o Belivuku: "Broj ubistava je daleko veći"

policija, ubistvo, pucnjava
Izvor: Shutterstock

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je povodom suđenja Veljku Belivuku i ostalim okrivljenim članovima njegove kriminalne grupe, da "zna da je broj ubistava (koja su počinili) daleko veći" od broja koji im se trenutno stavlja na teret.

Vulin je za televiziju Pink izjavio da će se optužnica protiv Belivuka i ostalih okrivljenih "proširivati tokom suđenja".

"Dužni smo porodicama i dužni smo stradalima", rekao je Vulin i dodao da je "ne samo srpska policija, nego su i evropske policije bile šokirane brutalnošću" te kriminalne grupe.

Vulin je naveo da je kriminalna grupa Veljka Belivuka "odgovorna za četiri ubistva u Grckoj, dva lica u Atini i dva lica na Krfu u istom trenutku", kao i da se za sada pregovara da li će se tim ubistvima baviti srpska ili grčka policija.

U Specijalnom sudu u Beogradu je za ovaj ponedeljak zakazano pripremno ročište na suđenju Belivuku i njegovoj grupi, koje je do sada više puta odlagano.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Potvrđena druga optužnica protiv Belivuka i članova njegove grupe
Sud

Viši sud

06.06.2022. 16:25

Potvrđena druga optužnica protiv Belivuka i članova njegove grupe

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu potvrdilo je drugu optužnicu protiv okrivljenog Veljka Belivuka i 11 članova njegove grupe, kojom se terete za još dva ubistva, saopšteno je iz tog suda.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
17.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve