Hronika
08.12.2022. 16:05
R.E.

MUP upozorava

Za jedan dan stradala četiri pešaka, jedan smrtno

pešaci, pešački prelaz
Izvor: Shutterstock

Tokom prethodnog dana u Republici Srbiji dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojima su oboreni pešaci prilikom prelaska kolovoza na pešačkom prelazu, od kojih se pet dogodilo u Beogradu, a jedna u Kragujevcu, stoji u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U navedenim nezgodama, poginuo je dvadesetšestogodišnji muškarac, jedno dete starosti dvanaest godina zadobilo je teške telesne povrede opasne po život, dok su još dva pešaka zadobila teške telesne povrede, a tri, lake telesne povrede.

Sve saobraćajne nezgode dogodile su se u noćnim uslovima, odnosno u uslovima smanjene vidljivosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava da je od početka ove godine 15 pešaka poginulo, a 750 povređeno u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na pešačkim prelazima. 

S obzirom na to da je ovo period godine kada u saobraćajnim nezgodama strada najveći broj pešaka, MUP apeluje na vozače da povećaju opreznost i da smanje brzinu kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, kako bi mogli bezbedno da zaustave vozilo i propuste pešake.

Apeluju, takođe, i na pešake da kolovoz prelaze isključivo nakon što se uvere da to mogu učiniti na bezbedan način, uključujući i prelazak na pešačkom prelazu.

Policijski službenici Uprave saobraćajne policije će u narednom periodu intenzivirati kontrole brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, kako bi se unapredila bezbednost pešaka.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Na pešačkom prelazu povređena beba
Saobraćajka, udes, sudar

Tragedija u Nišu

05.08.2022. 14:30

Na pešačkom prelazu povređena beba

Niška policija potvrdila je da je u petak ujutru, u 8.30 sati, na pešačkom prelazu u Bulevaru Nemanjića povređena devetomesečna beba, kada je na majku sa kolicima naleteo automobil.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve