Hronika
11.10.2022. 12:24
R. E.

Saobraćajna policija

Za samo 10 sati, otkriveno 140 pijanih vozača!

1
Izvor: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u akciji pojačane kontrole saobraćaja u Nišu, Novom Sadu, Čačku i Užicu, za samo 10 sati, otkrili su 1.260 prekršaja, od čega je čak 140 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

U akciji koja je sprovedena između 7. i 8. oktobra ove godine, više od 40 odsto vozača sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja.

Iz saobraćaja je isključeno 198 vozača i 25 vozila, a 20 vozača zadržano je u službenim prostorijama policije zbog različitih prekršaja.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije otkrili su i šest prekršaja nasilničke vožnje, a sankcionisali su i 216 učesnika u saobraćaju koji nisu koristili sigurnosni pojas.

1
Izvor: MUP Srbije

Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju, dodaje se u saopštenju.

Saobraćajna policija će u cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola na teritoriji Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U jednoj noći osam saobraćajki
saobraćajka, udes

Beograd

07.10.2022. 08:28

U jednoj noći osam saobraćajki

U toku protekle noći u Beogradu se dogodilo osam saobraćajnih nezgoda u kojima je osam lica lakše povređeno i koji su prebačeni u dežurne medicinske ustanove.
Kako je agenciji Beta rečeno u službi hitne pomoći, najčešće su za pomoć zvali pacijenti sa hipretenzijom, koji ne reaguju na terapiju. Hitna pomoć imala je ukupno 98 intervencija, od čega je 17 bilo na javnom mestu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve