Hronika
20.12.2021. 13:28
Tanjug

Na našem aerodromu

Zaplenjen prtljag natopljen kokainom

kofer, putovanja
Izvor: Shutterstock

Makedonski državljanin albanskog porekla, star 51 godinu sprečen je da na aerodromu "Nikola Tesla" uđe u Srbiju i prokrijumčari garderobu koja je prethodno bila natopljena kokainom, saopštili su danas iz Uprave carine.

U saradnji sa policijskim forenzičarima čarinici su otkrili prtljag natopljen kokainom kada je ovaj putnik iz Ekbadora, preko Amsterdama sleteo na aerodrom u Beogradu.

Saopšteno je da se putnik nakon preuzimanja prtljaga sa karusela uputio u zeleni kontrolni prolaz namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave, ali da nije prošao rutinsku kontrolu.

Prtljag pomenutog putnika je izdvojen na skeneru koji se nalazi u zelenom kontrolnom prolazu i kada je uređaj pokazao neobičnu boju garderobe zapakovane u kofer, carinici su odlučili da sprovedu detaljan pregled.

Kada je putnik otvorio kofer, osetio se jak miris kiseline, a sva garderoba koja se nalazila u kofer bila je vlažna i teža nego što je očekivano.

Sumnju carinika izazvala je i činjenica da među stvarima nije bilo pribora za ličnu higijenu i cipela, iako je muskarac tvrdio da dolazi iz Ekvadora gde je bio u poseti kod prijatelja 13 dana.

On je, prilikom kontrole, rekao carinicima da je u zemlji iz koje dolazi visoka vlažnost, te da oprane stvari nisu stigle da se osuše.

Zbog sumnje da je garderoba natopljena nekom psihoaktivnom supstancom, izvršen je preliminarni test na prisustvo narkotika koji je pozitivno odreagovao, pa je o slučaju odmah obaveštena policija.

Nakon zaplene prtljag je poslat na veštačenje, a protiv pedesetjednogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava u redovnom postupku, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
24.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve