Hronika
26.12.2023. 09:33
R. E.

Granični prelaz Gradina

"Ništa za prijaviti"... Pun ranac nakita i zlatne pločice ispod sedišta (FOTO)

1
Izvor: Uprava carina

Carinici su prethodnih dana na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja zlatnog nakita i investicionih pločica čija je ukupna vrednost procenjena na nešto više od 8,3 miliona dinara.

Najpre je kod petočlane porodice otkriveno pregršt neprijavljenog nakita, teškog bezmalo 1,2 kilograma i vrednog gotovo 7,3 miliona dinara. 

Slučaj je otkriven kada je na red na graničnom prelazu Gradina za izlaznu kontrolu pristigao audi Q7 inostranih registarskih oznaka, kojim je bračni par sa troje dece putovao iz Nemačke ka Bugarskoj. 

Iako su supružnici negirali da imaju nešto da prijave, rekavši da sa sobom nose samo lične stvari, carinici su ipak odlučili da provere te tvrdnje. 

Ubrzo je utvrđeno da se kod 32-godišnje supruge nalazi ranac pun zlatnog nakita koji nije prijavljen na ulazu u zemlju, te da putnici ne poseduju neophodnu potvrdu o prijavi robe. 

1
Izvor: Uprava carina

Merenjem je utvrđeno da je reč o ukupno 1,174 grama zlatnog nakita među kojim su najbrojniji bili zlatni lančići kojih je bilo čak 59, potom 22 zlatne narukvice i 17 prstenova. 

S obzirom da je procenom vrednosti pronađenog zlata utvrđeno da ona prelazi jednu trećinu vrednosti vozila i ono je privremeno zadržano do okončanja postupka. 

Dan ranije, carinici su na istom prelazu sprečili pokušaj krijumčarenja devet zlatnih pločica različite gramaže, koje su bile sakrivene ispod suvozačkog sedišta.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil tojota verso strane registracije, kojim je bračni par putovao na relaciji Turska - Velika Britanija.

1
Izvor: Uprava carina

Mada su tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje, detaljnom kontrolom je ispod sedišta pronađena lična torbica sa investicionim zlatom, ukupne težine od skoro 150 grama, čija je vrednost procenjena na preko milion dinara. 

Kako vrednost krijumčarenog zlata prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka zadržan je automobil čija je vrednost procenjena na oko 800.000 dinara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

A ispod tepiha - garderoba vredna 50.000 evra!
1

Carinici otkrili

15.11.2023. 14:06

A ispod tepiha - garderoba vredna 50.000 evra!

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja nove garderobe, vredne preko 50.000 evra, koja je bila skrivena ispod upotrebljavanih stvari u jednom kombiju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve