Hronika
23.09.2021. 16:49
Tanjug

Vračar, Beograd

Zgrada u Vidovdanskoj: Investitor se brani ćutanjem

zgrada, ruševine, vračar
Izvor: Ekspres

Jedan od dvojice investitora radova, koji se sumnjiči za odgovornost zbog urušavanja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula, saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. ulici na Vračaru 16. jula, saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

On se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Pošto su ispitani svi osumnjičeni, tužilaštvo je za 14. oktobar zakazalo saslušanje oštećenih građana.

Nakon toga biće ispitani preostali svedoci i obavljeno građevinsko-tehničko veštačenje, nakon čega će tužilaštvo doneti odluku o optuženju.

Drugi investitor je na saslušanju 2. septembra negirao krivicu i tvrdio da je radio sve po propisima i da je imao angažovane izvođače radova.

Postupak se u ovom slučaju vodi protiv sada ukupno pet osoba, zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte bezbednosti.

Tužilaštvo je nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije, ocenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja dela zgrade

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko novca su dobili raseljeni iz urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici
zgrada, ruševine, vračar

Stigla obećana omoć

12.08.2021. 11:46

Koliko novca su dobili raseljeni iz urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici

Raseljenim porodicama iz Vidovdanske ulice uplaćeno je po 300.000 dinara, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije i Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
30°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve