Vesti
13.08.2021. 13:03

Lokacija nepoznata

Zgrada u Vidovdanskoj: Stanari dobili ključeve privremenih stanova

zgrada, ruševine, vračar
Izvor: Ekspres

Stanarima urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru uručeni su ključevi stanova za privremeno stanovanje u kojima će pet raseljenih porodica stanovati do završetka izgradnje novog stambenog objekta na lokaciji urušene zgrade.

Ugovore o dodeli stanova stanarima je uručio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je rekao da su ti stanovi u vlasništvu Grada Beograda i da će stanari moći da ih koriste u naredne dve godine, a da će međuvremenu njihovo stambeno pitanje biti trajno rešeno i da će biti izgrađeni novi stanovi.

"Do sledeće srede svi stanari će biti preseljeni iz hotela 'Slavija', gde su bili smešteni poslednjih mesec dana, u stanove koji su im dati na privremeno korišćenje", rekao je Vesić u Starom dvoru.

Dodao je da stanovi nisu namešteni, a da tačnu lokaciju ne može da objavi.

Vesić je naveo da se 16. jula desio ''tragičan događaj'' kada se urušila stambena zgrada u Vidovdanskoj zbog, kako je rekao, nesavesnih radova na susednom gradilištu i podsetio da je tada rekao da Grad Beograd neće ostaviti stanare na cedilu.

Upravnik zgrade u Vidovdanskoj Novica Stanimirović zahvalio je u ime stanara gradskoj upravi i zameniku gradonačelnika koji su, kako je rekao, pomogli da dobiju na korišćenje pristojne i lepe stanove.

Izrazio je očekivanje da će i sud i druge nadležne instutucije raditi svoj posao i da će oni koji su izazvali urušavanje stambene zgrade u Vidovdanskoj snositi odgovornost.

Po odluci Gradskog štaba za vanredne situacije i Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu na račune pet raseljenih porodica iz Vidovdanske ulice, uplaćeno je po 300.000 dinara.

Zgrada u Vidovdanskoj ulici na Vračaru urušila se 16. jula zbog gradilišta koje se pored nje nalazi, a povređenih nije bilo.

Stanari zgrade su evakuisani, a na sastanku koji su imali sa zamenikom gradonacelnika rečeno je da će Grad Beograd srušiti zgradu u Vidovdanskoj ulici i izgraditi novu u roku od godinu dana na istom mestu.

Pogledajte fotografije: 

 

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Grad Beograd i opština Vračar vode računa o stanarima Vidovdanske"
Goran vesić

Vesić poručuje

17.07.2021. 13:44

"Grad Beograd i opština Vračar vode računa o stanarima Vidovdanske"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poručio je stanarima oštećene zgrade u Vidovdanskoj 4, da će biti smešteni u iznajmljene stanove, koje neće plaćati, sve dok njihova zgrada ne bude sanirana ili ne bude izgrađena nova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve