Iz drugačijeg ugla
30.01.2022. 19:05
R.E.

Ljubitelj životinja

Šta radi kraljica kada skine krunu?

Kraljica Elizabeta
Izvor: Shutterstock

Kraljicu Elizabetu II pre svega znamo kao monarha sa najdužim stažom. Njena pozicija i kruna koju nosi punih 70 godina od nje zahteva veliku odgovornost, posvećenost i ozbiljnost. Međutim, Elizabeta II pored toga što je kraljica, pre svega je ljudsko biće sa određenim interesovanjima i hobijima. Da li znate šta kraljica radi u slobodno vreme?

Kraljica od najranjeg detinjstav gaji veliku ljubav prema životinjama, oiseduje štenaru labrador-retrivera u Balmoral zamku, a njeni korgiji su neizbežan deo svakog razgovora o njenom životu. Takođe, svetu je predstavila i novu mešanu rasu pasa koju je nazvala "dorgi", mešavinu jazavičara i korgija.

Pored pasa, kraljica voli i konje. U njenom vlasništvu je veliki broj punokrvnih konja, a često posećuje trke i konjičke izložbe kako bi ih videla u akciji.

Kraljica Elizabeta
Izvor: Shutterstock

Kraljičin manje poznat hobi je škotski ples. Svakog leta u zamku Balmoral u Škotskoj kraljica je domaćica "Gillies" balova na koje su pozvane sve komšije iz lokalne zajednica  i zaposleni na imanju i u zamku.

Kraljica takođe uživa u šetnjama u prirodi na svojim imanjima.

Zanimljivo je da je kraljica jedina osoba u Britaniji koja može da vozi bez dozvole i registracije. Takođe ne mora da ima pasoš kako bi putovala.

Tajni hobi Bila Gejtsa

Korisno i opuštajuće

Bil Gejts, 12. 10. 2021.

Korisno i opuštajuće

01.04.2024. 13:55

Tajni hobi Bila Gejtsa

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Megan Markl kakvu još nismo videli. Šta bi joj rekla kraljica?!
megan markl, 12. 11. 2021.

Vamp vojvotkinja

12.11.2021. 01:24

Megan Markl kakvu još nismo videli. Šta bi joj rekla kraljica?!

Najnoviji izgled Megan Markl, prilikom gala događaja “Salute To Freedom“ u Njujorku, pokazao je da kraljevski stil oblačenja ide u nekom novom, opuštenijem pravcu.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve