ZORAN ĆIRIĆ “POSLE POTERE”: Hit ovog leta – prvi srpski vestern roman!

ZORAN ĆIRIĆ “POSLE POTERE”: Hit ovog leta – prvi srpski vestern roman!


Uzbudljivo, intrigantno i do sada neviđeno u srpskoj književnosti – reči su kojima se ukratko može opisati novi roman Zorana Ćirića „Posle potere“, koji je objavilo izdavačko preduzeće Publisher iz Beograda.

„Popuštajući pred neprestanim molbama mojih savremenika, prionuo sam da sastavim istinitu povest o životu, avanturama i neumitnoj smrti Petronija Čarnojevića, poznatijeg kao Crni Petar, čija su odvažna dela i krvavi zločini tokom nekoliko prethodnih godina izazivali religiozno čuđenje kod jednog dela ljudi, a divljenje ili gnušanje kod drugih, inače prirodno sklonih osudi zločina ili
kazne“, piše autor na početku hajdučkog vesterna koji pripoveda o kaubojskim devedesetim u Srbiji, kada su se teško razlikovali odmetnici od otpadnika, banditi od heroja.

Korice knjige Posle potere-1

„Posle potere“ jeste roman o osveti, izdaji, fatalizmu koji ne dopušta oproštaj niti lojalnost do kraja, roman o besomučnom lovu na čoveka koji se drznuo da prekrši zakone, kako one zemaljske, tako i one nebeske.

Okosnicu romana čine avanture i podvizi Petronija Čarnojevića, najtraženijeg bandita Sjedinjenih Srpskih Država krajem 20. veka.

Ovaj muški roman čitaoce vozi poput rolerkostera otkrivajući kako je Petronije Čarnojević postao Crni Petar prema kojem je obični srpski svet, pored straha, iskazivao i otvorene simpatije zbog njegovog opakog čojstva i junaštva.

Zakleo se da ni u kakav zatvor živ neće otići.

Da li je održao reč?

Kupite knjigu i saznajte. Pročitaćete je u dahu jer je Zoran Ćirić još jednom potvrdio svoj status najozloglašenijeg i najkontroverznijeg srpskog pisca, koji je i pored toga dobitnik mnogih nagrada za književnost („Ninova“, „Pekićeva“, „Brankova“, kao i nagrada Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu).

Kako i dolikuje pravovernom rokenrol piscu, Ćirić je tvorac mnogobrojnih mitova srpske sadašnjosti, gde spada i slavna južnjačka prestonica Nišvil, po kojoj je nazvan i danas svetski poznat Nišvil džez festival.

Ne propustite da otkrijete kako je nekadašnji „srpski Bukovski“ postao „srpski Sem Pekinpo“.

NE PROPUSTITE:

ZAŠTO KUPOVATI BILO ŠTA DRUGO KAD MOŽEMO KUPOVATI KNJIGE?

ZORAN ĆIRIĆ Posle potere

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar