Katar 2022
05.12.2022. 15:27
R.E.

Zvanično obraćanje

Piksi: "Nemam grižu savesti"

Dragan Stojković Piksi 23. 11. 2022.
Izvor: Beta/ AP / Darko Vojinovic

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković održao je konferenciju za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Govorio je o utkamicama odigranim u Kataru, "Orlovima", daljim aktivnostima, ali i o tome kako se on sada oseća...

"Neko ko je odgovoran čovek, a sebe smatram odgovornim, sazvao sam pres iz dva razloga: prvi je moj respekt prema medijima, a drugi je javnost jer želim da objasnim neke stvari. Da čuju iz prve ruke od mene sve o našem učešću u Kataru", rekao je na početku svog obraćanja Piksi. 

"Tačno sam 20 meseci na mestu selektora. Za ovih 20 meseci od tri cilja koja sam sebi postavio dva cilja smo uspeli da ostvarimo. Treći cilj nije ostvaren. Prvi cilj i obećanje koje je ispunjeno - da se u teškoj grupi kvalifikujemo za Mundijal. Drugi cilj, posle žreba za Ligu nacija, gde smo se našli u teškoj grupi, rekli smo da hoćemo prvo mesto. Ostvrili smo ga. Treći cilj nismo ostvarili na Mundijalu. Zato sam ovde, da objasnim viđenje iz mog ugla i objasnim zašto je do toga došlo", nastavio je selektor. 

Objasnio je da na Mundijalu "to nije bio on" ali da za to postoje "objektivni razlori": "Kada smo se 14. našli ovde da putujemo u Katar, znajući zdravstveni bilten naših ključnih igrača, koji je bio takav da je, realno, bilo teško da uopšte igraju, bilo je logično da ih ne vodim u Katar. Ali, oni su bili glavni igrači. Znao sam da će biti jako teško doći do drugog mesta u grupi. Nisam to javno mogao da govorim, teško je sakriti emociju". 

I, šta ćemo sad?

Fudbal u Srbiji

1

Fudbal u Srbiji

03.12.2022. 18:05

I, šta ćemo sad?

Foto

Piski je o porazima na Mundijalu, rekao sledeće: "Igrači su dali svoj maksimum i ja im čestitam na tome. Kada se trči više od 11 kilometara po meču vidi se želja. U nekim momentima nismo smeli da poklanjamo, tu jednu pobedu protiv Kameruna. Sami smo krivi i na tome će morati da se radi, da se slične stvari više ne dešavaju. To je neoprostivo. Da smo zdravstveno bili na mestu slika bi bila drugačija".

Što sastava našeg tima tiče, selektor je objasnio da je "lista nije pravljena po kancelarijama, već trezveno i hladne glave". 

"Niko nije imao nijednu primedbu, što se prvi put dešavalo u novijoj našoj istoriji. Ja sam neko ko ima svoj stav i teško ga menja. Pošteno radim posao za dobrobit našeg fudbala i nijedan ineters me ne zanima. To je bila realna lista. Nemam grižu savesti da sam se ogrešio o nekoga. Veliki uspeh smo napravili da se nađemo na Mundijalu. Kasnije taj niz u Ligi Nacija koji te uvodi u A diviziju, među 15 najboljih selekcija Evrope. To niko ne može da negira, za 20 meseci smo napravili fenomenalne stvari za naš fudbal. Možda smo mogli da prođemo grupu i ništa više od toga. Ne bismo imali snage. Neću da neko predstavlja da je sve crno", rekao je Piski i dodao:

"Ne bih sedeo ovde da se osećam osramoćeno, bezverdno i poraženo. Jesmo izgubili u rezultatskom smislu, a nismo poraženi. Korčamo uzdignute glave. Ne osećamo sramotu. Ovo će biti samo jedno dobro isksutvo".

Sve vesti, zanimljivosti, intervjue... u vezi sa Svetskim prvenstvom u fudbalu, pratite u Ekspres specijalu Katar 2022.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Fotografija o kojoj se priča: Vanja vs Džaka, pogledajte...
džaka, vanja, 3. 12. 2022.

Srbija - Švajcarska

03.12.2022. 09:43

Fotografija o kojoj se priča: Vanja vs Džaka, pogledajte...

Emocije su bile snažne na obe strane - i srpskoj i švajcarwskoj repreznetaciji utakmica koju su igrali u petak uveče u Dohi, bila je odlučujuća za opstanak na Mundijalu. Zato ne čude i ovakve scene...
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
23.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve