Katar 2022
30.11.2022. 11:04
Beta

Mundijal 2022

FIFA se oglasila povodom obeležja u duginim bojama na stadionima u Kataru

Katar, Fifa
Izvor: Shutterstock

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) saopštila je da će obeležja sa duginim bojama i transparenti koji podržavaju proteste u Iranu biti dozvoljeni na stadionima, dan nakon što su sa Svetskog prvenstva eliminisani Vels i Iran.

Obezbeđenje na stadionima zaplenilo je obeležja duginih boja i transparente poput "Žene. Život. Sloboda".

Tokom prve nedelje takmičenja sedam evropskih selekcija, uključujući Vels, izgubili su borbu da nose kapitenske trake u duginim bojama sa natpisom "Jedna ljubav", a neki navijači su se žalili da im nije dozvoljeno da unesu obeležja sa duginim bojama, simbolom LGBTQ+ zajednice.

"Fifa je svesna nekih incidenata u kojima dozvoljena obeležja nisu smela da budu na stadionima. Fifa je dobila garanciju vlasti da su kontaktirani pripadnici obezbeđenja na stadionima u vezi sa dogovorenim pravilima i propisima za Svetsko prvenstvo u Kataru", navodi se u saopštenju.
 

Iz te organizacije su dodali da će nastaviti "blisku saradnju sa domaćinom turnira, kako bi se osigurala puna implementacija propisa i dogovorenih protokola".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog Borjana FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske
milan borjan, 29. 11. 2022.

Vređanje golmana

29.11.2022. 15:56

Zbog Borjana FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS), zbog uvredljivog transparenta i vređanja golmana Kanade Milana Borjana.
Close
Vremenska prognoza
mist
-1°C
09.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve