Scena
17.05.2016. 10:51
ekspres

KAKO BI SVET IZGLEDAO KROZ ROZE NAOČARE: Urnebesni spot Hladnog piva (VIDEO)

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Hrvatski bend snimio je postapokaliptični komični video za pesmu "Dibidus", koju Mile Kekin opisuje kao "himnu za raskalašne" s porukom da se ne treba zamarati informacijama, već hrabro stisnuti oči i dodati gas.

Godinu dana nakon izlaska nagrađivanog albuma „Dani zatvorenih vrata“ i pesama koje su osvojile radijski i televizijski etar, poput „Firme“ ili „Vjeruj u mene“, došao je na red novi singl Hladnog piva.

Reč je o pesmi „Dibidus“, čiji audio na Jutjubu ima više od 150.000 pregleda, a na koncertima je publika peva od reči do reči.

- Dibidus je himna za raskalašne, nesavesne među nama. Dibidus poručuje da se ne treba zamarati informacijama, važnim i nevažnim, već hrabro stisnuti oči i dodati gas - poručuje frontmen benda Mile Kekin.

U vreme kada smo svi bombardovani brojnim informacijama, uglavnom negativnim, gde paranoja vlada iza svakog ugla, ponekad jedino što preostaje je stisnuti oči i dodati gas". 

- Dibidus beži od znanja i lomi čaše jer „ako je budućnost crni bezdan, dopusti mi da ne znam“ – poručuju iz Hladnog piva.

Spot za pesmu „Dibidus“ donosi priču koja pokazuje kako bi svet izgledao kroz „roze naočare“. Reditelj spota, koji je opisan kao urnebesna postapokaliptična komedija, Vojan Koceić iz splitskog Pilot Studija.

Pank-rok velikani nastupiće 31. jula u okviru Šabačkog letnjeg festivala.

[embed]http://www.youtube.com/watch?v=7ob1Al1bq2k&feature=youtu.be[/embed]}

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve