Oni su ponos Srbije
29.08.2023. 14:17
Beta

Bravo!

Studenti iz Srbije šampioni Evropskog prvenstva u debati

medalja
Izvor: Shutterstock

Na Evropskom debatnom prvenstvu u Bugarskoj studenti Đjorđe Radosavljević i Novak Čelebić osvojili su titulu vice šampiona, dok su se još tri srpska tima plasirala u eliminicaione runde takmičenja.

Takmičenje je održano od 20. do 26. avgusta u Burgasu, okupilo je preko 500 učesnika iz 25 zemalja Evrope, uključujući i predstavnike prestižnijih evropskih univerziteta poput Kembridža i Oksforda.

Format takmičenja predviđa devet rundi u kojima timovi sakupljaju poene na osnovu kojih se plasiraju u eliminacione runde. Mihailo Babić i Lazar Popović su došli do polufinala u kategoriji engleski kao drugi jezik i do osmine finala u otvorenoj kategoriji, Đorđe Mirković i Miloš Prokić su stigli do polufinala kategorije engleski kao drugi jezik, dok su Katarina Lazić i Pavle Antonijević stigli do četvrtfinala kategorije engleski kao drugi jezik.

Predstavnik delegacije iz Srbije Miloš Marjanović bio je član tima glavnih sudija zaduženih za odabir debatnih tema, dok su Marta Vasić, Vasilije Milačić i Ilija Ivanišević bili u timovima sudija za eliminacione runde.

Svetsko debatno prvenstvo 2023. održaće se krajem godine u Vijetnamu.

Debateri iz Srbije već dugi niz godina postižu značajne uspehe na debatnim prvenstvima, a titulu svetskih prvaka za Univerzitet u Beogradu obezbedili su dva puta - 2017. i 2022. godine.

"Otvorena komunikacija" je neprofitna organizacija koja se od 1997. godine bavi promocijom kulture dijaloga i neformalnom edukacijom studenata i srednjoškolaca sa ciljem razvoja kritičkog mišljenja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Četiri medalje za mlade srpske matematičare
medalje

Međunarodna olimpijada

12.07.2023. 17:50

Četiri medalje za mlade srpske matematičare

Na 64. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Japanu, gimnazijalci iz Srbije osvojili su srebrnu i tri bronzane medalje, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.
Close
Vremenska prognoza
light rain
7°C
30.11.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve