Oni su ponos Srbije
03.03.2023. 22:40
RTS

Bravo!

Srednjoškolci iz Srbije osvojili tri medalje na prestižnom matematičkom takmičenju

medalje
Izvor: Shutterstock

Učenici tima Republike Srbije osvojili su tri medalje na jednom od najprestižnijih svetskih takmičenja iz matematike za učenike srednjih škola - 14. Rumunski master u matematici u Bukureštu, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Ekipa Srbije je u sveukupnom plasmanu zauzela četvrto mesto u konkurenciji od 90 učenika iz 16 zemalja sveta na nadmetanju koje se održava od 27. februara do 4. marta.

Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić osvojili su srebrne medalje, Vukašin Pantelić uzeo je bronzanu, dok je Aleksandar Višnjić dobio pohvalu, kao svi ostali učenici Matematičke gimnazije u Beogradu.

Pored nagrađenih učenika, sastavni deo ekipe Srbije činili su i učenici Andrija Živadinović iz Gimnazija "Svetozar Marković" u Nišu i Vukašin Đinović, učenik Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada.

Tim Srbije na 14. Rumunskom masteru u matematici predvodili su dr Miljan Knežević i Miloš Milićev sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. 

Učenici i profesori su se zahvalili na pomoći prilikom organizovanja učešća i priprema za ovo veoma važno takmičenje Društu matematičara Srbije i rukovodstvu Matematičke gimnazije u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bravo za mlade informatičare! Tri medalje za učenike iz Srbije
Uspeh, nagrada, aplauz

Informatička olimpijada

19.08.2022. 13:35

Bravo za mlade informatičare! Tri medalje za učenike iz Srbije

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu Jovan Bengin i Mateja Vukelić osvojili su srebrne medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Indoneziji, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve