VUČIĆ: HAPŠENJE MARKA ĐURIĆA JE BRUTALNA PROVOKACIJA PRIŠTINE

VUČIĆ: HAPŠENJE MARKA ĐURIĆA JE BRUTALNA PROVOKACIJA PRIŠTINE

Beograd, 17. 3. 2018. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic se obraca javnosti na konferenciji za novinare u predsednickom dvorcu u Beogradu. (BETAPHOTO/EMIL VAS/)


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je Prišština preduzela danas brutalni čin bezumlja i najteži kriminalni akt hapŠšenjem Marka Đurića, očigledno uz podršŠku pojedinih zemalja.

Vučić je u obraćanju posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da Marko Đurić nije ilegalno otišao na Kosovo i Metohiju, kako lažno navodi Prišština, da je obaveštenje o tome poslao 75 sati pre poslaska za KiM, iako, prema sporazumu, to treba da uradi na 24 sata pre posete.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je upravo razgovarao s Markom Đurićem, direktorom Kancelarije za KIM, kojeg su danas uhapsili i sproveli u Prištinu predstavnici Kosovske policije.

On je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost obavestio javnost i prisutne novinare da će Đurić biti primljen u neku od srpskih zdravstevnih ustanova, jer ga je direktor Kancelarije obavestio da ima “nekih problema zdravstvenih”.
“Ne moramo da plačemo i kukamo sada”, dodao je Vučić, porucivši da ćemo to prepustiti nekom drugom, a zatim je objasnio precizno proceduru koja se primenjuje prilikom odlaska naših zvaničnika na Kosovo i Metohiju, napomenuvši najpre da je Đurić čak tri puta privremenim vlastima na KiM najavio svoju posetu.

Lažu o Zajednici srpskih opština

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Beogradu da Albanci nemaju nameru da formiraju Zajednicu srpskih opština.

“Albanci lažu o Zajednici srpskih opština, lažu i oni koji ih podržavaju. Oni nemaju taj plan, nego da to bude nevladina organizacija, da to mora da bude u skladu s njihovim ustavom”, rekao je Vučić posle sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost, sazvanog zbog hapšenja direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Djurića u Kosovskoj Mitrovici.

Vučić je rekao da nije slučajno što su kosovski zvaničnici baš danas počeli da govore o osnivanju ZSO.
Prema njegovim rečima na ZSO će se “čekati godinama”.

“Njima to ne pada na pamet, a ni onima koji ih podržavaju i danas ćute”, izjavio je Vučić.

NE PROPUSTITE:

GORAN RAKIĆ, POSLE HAPŠENJA MARKA ĐURIĆA: Srpska lista će napustiti Vladu u Prištini

(VIDEO) OVO JE TRENUTAK KAD JE UHAPŠEN MARKO ĐURIĆ
MARKO ĐURIĆ PRIVEDEN U KOSOVSKOJ MITROVICI

PRIŠTINA PROTERALA MARKA ĐURIĆA SA KOSOVA I METOHIJE

NIKOLA SELAKOVIĆ POSLE HAPŠENJA MARKA ĐURIĆA: Ovo je terorisanje golorukog naroda

HAPŠENJE MARKA ĐURIĆA: Reakcije političara i javnosti

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar