AUTOMAFIJA IZREŠETALA POLICIJSKO VOZILO U SARAJEVU: Preminuo i drugi policajac koji je bio ranjen u napadu

AUTOMAFIJA IZREŠETALA POLICIJSKO VOZILO U SARAJEVU: Preminuo i drugi policajac koji je bio ranjen u napadu


Nakon višesatne borbe za život i operacije, preminuo je i drugi policajac koji je rano jutros ranjen u napadu na policijske službenike u sarajevskom naselju Alipašino polje.

Televizija N1 prenosi na svom vebsajtu da joj je ta informacija potvrdjena u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Jedan policajac je ubijen, a drugi je teško povredjen rano jutros u sarajevskom naselju Alipašino polje, kada su ih napali razbojnici koji su krenuli u kradju automobila.

KRVAVO JUTRO U SARAJEVU: Kradljivci automobila pucali na policiju, jedan policajac ubijen, drugi u kritičnom stanju
Ubijen je policajac Adis Šehović, a teške povrede zadobio je Davor Vujnović, koji je kasnije podlegao povredama.

Sarajevski mediji su naveli da su pripadnici “automafije” zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najverovatnije iz “kalašnjikova”, policijsku patrolu, koja ih je zatekla u kradji “golfa 6” hrvatskih registarskih oznaka.

Prema nezvaničnim informacijama, koje prenose mediji, postoji mogućnost da su razbojnici u Sarajevo prešli iz Istočnog Sarajeva, sa teritorije RS.

Predsednik Vlade Kantona Sarajevo Adem Zolj, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić i policijski komesar sarajevske policije Mevludin Halilović izjavili su na konferenciji za novinare da će policija “ako treba, prevrnuti sve da dodje do počinilaca”.

“Ovo je gnusan čin, jer policajci nisu ni izašli iz auta ni upotrebili oružje. Dok je vozilo bilo u kretanju, oni su počeli pucati na pripadnike policije. Naše entitetske granice omogućavaju kriminalcima da deluju i mi ćemo morati imati zajedničke aktivnosti i s MUP-om RS. Ovo je atak na državu”, istakao je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar