HRVATSKA KUPUJE IZRAELSKE F-16?! Plenković i Netanijahu razgovarali u Davosu

HRVATSKA KUPUJE IZRAELSKE F-16?! Plenković i Netanijahu razgovarali u Davosu

Foto: Printscreen Youtube


Izraelski premijer Benjamin Netanjahu na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu sastao se s premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i dogovorio da se nastavi postupak prodaje Hrvatskoj izraelskih borbenih aviona “F-16”, po uslovima iz tendera.

“Ovaj razvoj je dalji izraz dubokih veza između dve zemlje. Dva lidera su se dogovorila da prošire ekonomsku, bezbednosnu, naučnu, kao i saradnju u oblasti voda, poljoprivrede i turizma”, navedeno je u saopštenju Netanjahuovog kabineta.

Sastanak sa Netnanjahuom bio je prvi bilateralni susret hrvatskog premijera po dolasku u Davos, a Plenković je posle razgovora najavio moguću posetu predsednika izraelske vlade Hrvatskoj, ovog leta.

“S Izraelom očekujem dalji razvoj privredne saradnje, posebno u oblasti poljoprivrede i mediteranske saradnje. Ponudili smo saradnju koja bi se odnosila i na brodogradnju… i naravno u području političkih multilateralnih foruma i odbrambene saradnje”, kazao je Plenković novinarima.

Hrvatski premijer posetio je Izrael pre godinu dana i tada je pozvao Netanjhua u uzvratnu posetu koja se, kako je rekao, očekuje ove godine, ;moguće u junu ili julu.

“Mislim da će to biti jedan bitan signal za jačanje hrvatsko-izraelskih odnosa”, dodao je, prenela je Hina.

NE PROPUSTITE:

DŽORDŽ SOROS PODIGAO PRAŠINU NA FORUMU U DAVOSU: Predvideo pad Trampa, propast Fejsbuka i bitkoina, a Rusiju nazvao mafijaškom državom
POZADINA SVETSKOG EKONOMSKOG FORUMA U DAVOSU: Bogataši iznajmili lokalnu crkvu, krigla piva 70 evra, a soba bez kupatila 2.000 evra za noć

RURALNI GLOBALIZAM

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar