NAPAD NA AMERIČKU AMBASADU U PODGORICI, ISPLIVALI PRVI DETALJI: Napadač ostavio pismo pisano rukom na 6 strana, porodicu molio za oproštaj

NAPAD NA AMERIČKU AMBASADU U PODGORICI, ISPLIVALI PRVI DETALJI: Napadač ostavio pismo pisano rukom na 6 strana, porodicu molio za oproštaj

Foto: Printscreen Youtube/ Portal Antena M


Pretresom stana Dalibora Jaukovića koji je u četvrtak bacio bombu na Ambasadu SAD u Podgorici i nakon toga izvršio samoubistvo, pronađena je oproštajna poruka, objavila je danas podgorička Pobjeda.

U oporuci na šest strana, ispisanoj rukopisom, Jauković (43) moli porodicu i rođake da “mu oproste zbog onoga što će uraditi”, i opisuje svoje lične i političke stavove, prenosi Pobjeda.

Policija utvrdjuje motiv Jaukovićevog čina, a tužilaštvo je na osnovu dosadašnje istrage isključilo mogućnost da je reč o terorističkom napadu.

I Ambasada SAD je saopštila da “nema indicija da je napad deo neke produžene pretnje”.

Policija Crne Gore zajedno sa istražiteljima američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) pokušava da otkrije da li je Jauković bio član neke organizacije.

Mediji navode da je Jauković živeo sa bratom i majkom u Podgorici i da je bio nezaposlen.

On je odlikovan Poveljom za učešće u ratu na Kosovu, tokom NATO bombardovanja 1999. godine, koju je potpisao predsednik tadašnje SR Jugoslavije.

Na objavama na društvenim mrežama je kritikovao NATO.

Jauković je rođen u Kraljevu i nije imao kriminalni dosije, potvrdili su u policiji.

On je u četvrtak pola sata posle ponoći bacio bombu u dvorište Ambasade SAD u Podgorici i nakon toga na udaljenosti od 30 metara aktivirao drugu bombu i poginuo. U napadu nije bilo povredjenih i sem kratera u dvorištu nije bilo drugih oštećenja na imovini američkog diplomatsko-konzularnog predstavništva.

Policija je pojačala mere bezbednosti svih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Crnoj Gori, a oko zgrade Ambasade SAD je pojačano njeno prisustvo.

NE PROPUSTITE:

PODGORICA NA NOGAMA: Muškarac bacio bombu na američku ambasadu pa se razneo na ulici

PODGORIČKI MEDIJI JAVLJAJU: Odlikovani vojnik ” Vojske Jugoslavije” bacio ručnu bombu na ambasadu SAD?!

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar