“BILO JE ZBUNJUJUĆE”: Dizni ugasio brend “20th Century Fox”

“BILO JE ZBUNJUJUĆE”: Dizni ugasio brend “20th Century Fox”

EPA-EFE/JUSTIN LANE


“20th Century Fox”, jedan od najpoznatijih brandova u istoriji filmske TV industrije više ne postoji, jer je vlasnik, kompanija “Volt Dizni”, objavila da će se od danas zvati samo – “20th Television”.

Potez je usledio nakon što je Dizni izbacio naziv Foks iz svih svojih “20th Century Fox” filmova još u januaru. Inače, Dizni je prošle godine zaključio ugovor vredan 71 milijardu dolara i kupio imovinu kompanije Foks.

“Slavni logo i naslovna kartica, na kojima su reči ”20th Television” postavljene iznad reflektora, ostaće isti samo što neće biti reči ”century” i ”fox”.. Nova imena i logotipi naših studija označavaju novi dan za „ABC Signature”, „20th Television” i „Toućstone Television” i istovremeno odaju počast njihovoj bogatoj istoriji i stvaralačkoj snazi kompanije Volt Dizni”, kazao je predsednik televizijskih studija Krejg Hanegs.

Novi logo i grafika pojaviće se u novim epizodama ove TV kuće koje kreću od jeseni.

Stariji naslovi, koji su već emitirani, zadržaće nekadašnji logo i ime.

EPA-EFE/JUSTIN LANE

EPA-EFE/JUSTIN LANE

Dizni je ranije saopštio da je izbrisao “Foks” jer bi moglo biti zbunjujuće – naime, preostala imovina Foksa, kao što su “Fox Entertainment”, “Fox Sports” i “Fox News”, deo su korporacije Foks koja nema nikakve veze s Diznijem.

Dizni će preimenovati i druge TV studije, te će “ABC Studios” i “ABC Signature Studios” postati “ABC Signature”, a “Fox 21” – “Toućstone TV”.

Povezane vesti – Ukoliko želite da gledate “Mulan” moraćete da platite 30 dolara

“20th Century Fox” nastao je 1935. godine spajanjem kompanija “Twentieth Century Pictures” i “Fox Films”.

Stvorili su neke od najpopularnijih i najomiljenijih filmova u istoriji Holivuda poput “Ratovi zvezda”, “Umri muški”, “Sam kod kuće”, ali i serije među kojima su i “Simpsonovi”. .

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar