BY ORDER OF THE PEAKY BLINDERS: Najbolje epizode kultne serije

BY ORDER OF THE PEAKY BLINDERS: Najbolje epizode kultne serije


Još od svog prvog prikazivanja u septembru 2013. godine serija Peaky Blinders polako, ali sigurno tokom svoje naredne četiri sezone postaje jedna od najbolje napisanih serija. Priča je zasnovana na bandi koju predvode braća Šelbi i koja suvereno vlada Birmingemskim ulicama.

Kroz celu seriju se provlači motiv zajedništva koji drži porodicu na okupu, a koja je Tomiju, Arturu, Džonu, Poli i Adi, koliko god bili oholi i surovi, ispred svega.
Ukoliko još uvek niste pogledali seriju, Gamesradar, po naredbi Peaky Blindersa, za vas izdvaja neke od najboljih epizoda koje će vas motivisati da počnete da gledate ovu genijalnu seriju.

Šesta epizoda prve sezone, trenutak kada Tomi ubija Bili Kimbera

Kroz prvu sezonu se provlači nekoliko ključnih momenata. Pre svega treba napomenuti inspektora Kembela koji će dosta muka zadavati Šelbijima i kroz kasnije sezone. Otkricanje misterije vezane za polinu decu, kao i Tomijevo emotivno rastrojstvo. Međutim, neko ko je pored glavnih likova obeležio prvu sezonu jeste Bili Kimber, šev bande poznatije kao Birmingemski momci.

Bilijev i Tomijev odnos varira, ali se na kraju završava tragično – po Bilija naravno.

Na kraju sezone dva klana se nalaze ispred Garisonovog paba i to je trenutak kada Tomi ubija Bilija. Epska scena koja će vas kupiti i naterati da nastavite da gledate seriju, ukoliko i pre toga niste bili dovoljno motivisani, u šta sumnjamo.

Ovo bi trebalo da bude trenutak kada Peaky Blindersi preuyimaju sve Bilijeve poslove, ali zapravo to je trenutak kada porodica Šečbi postaje najopasnija banda u gradu.

“Danas postajemo ugledni. Ali prvo uradimo prljav posao “- Tommi svojoj bandi.

Druga epizoda, druge sezone, susret Tomija i Alfija

Rano u drugoj sezoni Tomi Šelbi se suočava sa problemom zvani Sabini – italijanskim šefom mafije koji stoji iza otmice Tomijeve sestre Ade.

Tomiju je potreban saveznik zbog čega odlazi u Severni London kako bi upoznao jevrejskog bosa Alfija Solomona.

Povezane vesti – NIK KEJV I “RED RIGHT HAND”: Pesme koje su obeležile Peaky Blinderse

Alfija glumi genijalni Tom Hardi i on je sigurno neko ko je obeležio ovu seriju pored braće Šelbi. Susret dvojice gangstera je trenutak kada Šelbijevi pronalaze put ka velikim igračima.

“Čitao sam vrlo loše, loše, loše, loše stvari o vama Birmingemskim ljudima” – Alfi Tomiju.

Četvrta epizoda, druge sezone kada britvaši preuzimaju klub Eden

Ključnu ulogu u ovom poduhvatu imće Artur – najstariji od braće Šelbi. Artur je svoju reputaciju gradio na ludom i pre svega opasnom momku. Pored toga u tom trenutku počinje da bude zavisan od kokaina, zbog čega je njegov karakter još teže kontrolisati.

Tomi se protivi Arturovoj sklonosti ka kokainu, ali Tomi je pre svega pragmatičan čovek i sklonost svog brata koristi kako bi mu dao zadatak da zauzme klub.

Istina je klub neće dugo biti u rukama Šelbijevih, ali dovoljno da Artur izgovori antologijsku rečenicu

“Ovo mesto je pod novom upravom…. po nalogu Peaky Blindersa”

Prva epizoda, četvrte sezone i trenutak kada je Džon Šelbi upucan 12 puta

Jedan od tužnijih momenata u seriji jeste onaj kada je ubijen Džon Šelbi. Ovo je ujedno i trenutak kada se porodica upoznala sa tim koliko je surov Luka Čangreta, koji je došao u Birmingem kako bi se osvetio za ubistvo svog oca.

Povezane vesti – POVRATAK HIT SERIJE: Da li ste gledali premijeru pete sezone “Peaky Blinders-a”?

” Nismo Peaky Blindersi ako nismo zajedno”, Majkl Džonu

Šesta epizoda, četvrte sezone

Da biste shvatili koliko je ovo genijalna epizoda neophodno je da je odgledate. Puna zapleta, neočekivanih obrta, apsolutno je istumbala um svakog ko ju je pogledao. Tomi pored svih svojih kriminalnih radnji postaje poslanik, ali ono što je prethodilo tome jesu epske scene.

Od momenta kada mislimo da su braća Šelbi konačno poražena do Arturovog “vaskrsenja” i konačnog sloma Luke Čangrete. Poruka ove epizode je prosta – Tomi Šelbi uvek pobeđuju.

“Živimo negde između života i smrti. Čekamo da krenemo dalje. I na kraju to prihvatamo. Rukujemo se vragovima i prolazimo pored njih” – Poli Tomiju

Šesta epizoda, druge sezone, trenutak kada Poli ubija inspektora Kembla

Od kada se pojavio Kembl je bio prilično velika smetnja Šelbijima… Čak i onda kada su mislili da su ga se rešili, on se vratio. Međutim, kako to obično biva u svim poslednjim epizodama sezona, tako je i ova šesta epizoda, druge sezone donela puno zapleta i preokreta. Jedan od ključnih jeste onaj kada Poli konačno rešava problem zvani insprektor Kembl.

“Ne zajebavaj se sa Peaky Blindersima”- Poli nakon ubistva

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar