Scena
05.07.2021. 14:45
Tanjug

Festival francuskog filma

Duh Francuske u srcu Beograda

Film
Izvor: Shutterstock

Treće izdanje Festivala francuskog filma biće otvoreno 21. jula u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom vencui trajaće do 25. jula, a njegov program održaće se još i u Kombank dvorani i na onlajn filmskoj platformi „MojOff“, saopšteno je iz Kombank dvorane.

Program festivala čine film "Trijumf" reditelja Emanuela Kurkola, drama "Ibrahim", komedija "Dva alfreda", kao i klasici - "Pijanista" reditelja Mihaela Hanekea i "Novac" Robera Bresona.

Ostvarenje koje će otvoriti festival još uvek nije poznato, ali će poslednji dan festivala zatvoriti film nemačkog reditelja Klausa Dreksela "Pod zvezdama Pariza" - drama koja prati beskućnicu Kristinu koja se zajedno sa eritrejskim dečakom Sulijem upušta u potragu za njegovom majkom.

Ovogodišnji partneri festivala su Ministarstvo Kulture Republike Srbije, Opština Stari Grad, "TV 5 Monde", "Unifrance" i "MojOff".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Plava Karmen je stvarno najbolja Karmen! (FOTO)
Elina Garanča, 5. 7. 2021.

Elina Garanči na Tašu

05.07.2021. 12:34

Plava Karmen je stvarno najbolja Karmen! (FOTO)

Sudeći po reakcijma publike u gotovo prepunom Tašmajdanu, koncertno izvođenje čuvene opere “Karmen” Žorža Bizea bilo je u skladu sa očekivanjima, pre svega zahvaljujući mecosopranu, svetskoj zvezdi Elini Garanči, koja je nastupila u naslovnoj, glavnoj ulozi.
Foto
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
20.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve