Scena
05.07.2021. 12:34

Elina Garanči na Tašu

Plava Karmen je stvarno najbolja Karmen! (FOTO)

Elina Garanča, 5. 7. 2021.
Izvor: EPA, APA / HERBERT NEUBAUER

Sudeći po reakcijma publike u gotovo prepunom Tašmajdanu, koncertno izvođenje čuvene opere “Karmen” Žorža Bizea bilo je u skladu sa očekivanjima, pre svega zahvaljujući mecosopranu, svetskoj zvezdi Elini Garanči, koja je nastupila u naslovnoj, glavnoj ulozi.

Operski spektakl koncert je realizovan u okviru festivala BELEF uz produkciju poznate koncertne agencije i muzičke kompanije “SkyMusic”, koji je ljubiteljima scenske umetnosti pružio sat i po ubedljive vokalne lepote neprikosnovene solistkinje iz Letonije, uz orkestar Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada.

Opera “Karmen” je prvi put u Beogradu predstavljena u koncertnoj verziji, ne kao pozorišna predstava, na koju je publika navikla, te je bilo neobično biti svedok prilično skraćene verzije antologijske muzičke melodrame o ljubavnom trougla.

Elina Garanča je u sat i po napravila presek grandiozne opere iz četiri čina te višeslojne priče, koja je scenski postavljena prvi put u Parizu 3. marta 1875, a u Beogradu je premijerno izvođenje imala pre skoro celog veka - 6. aprila 1923. godine.

Pogledajte fotografije: 

Mecosopran Garanča čarobnim glasom je apsolutno dominirala koncertom, iako je uz sebe imala dostojne međunarodne umetnike na visokom nivou - tenor Džonatan Tetelman i bas Kostas Smoriginas, dok je dirigent bio Karel Mark Čišon. Uloga Mikaele pripala je hvaljenoj srpskoj operskoj umetnici - sopranu Mariji Jelić.

Svetska zvezda, Elini Garanči smatra se za najbolju Karmen današnjice.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta je operska diva tražila pred dolazak u Beograd
Elina Garanča, 29. 6. 2021.

Dolazi najbolja Karmen

30.06.2021. 06:05

Šta je operska diva tražila pred dolazak u Beograd

Elina Garanča, koja će održati koncert 4. jula na stadionu Tašmajdan u okviru BELEF-a, veoma je skromna u zahtevima pred nastup u Beogradu, saopštila je koncertna agencija Sky Music.
Close
Vremenska prognoza
light rain
10°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve