Džez festival u Kragujevcu 5. i 6. septembra

Džez festival u Kragujevcu 5. i 6. septembra

Shutterstock


Internacionalni džez festival po 21. put biće održan 5. i 6. septembra na lokaciji Knežev arsenal – Zastavina bašta.

Zbog cele situacije s kovidom-19, festival će prvi put biti organizovan na otvorenom, do 500 ljudi u publici, sa svim merama zbog borbe protiv pandemije.
Festival organizuje produkcija „ArtKvart“ Kragujevac, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Grada Kragujevca.
Prvog dana, u subotu 5. septembra, nastupa Max Kočetov Quintet (Ukrajina/Srbija), projekat koji su započeli ukrajinski saksofonista Maks Kočetov, koji živi i radi u Beogradu, i trubač Ivan Radivojević.
U sastavu nastupaju i Andreja Hristić (klavir), Boris Sainović (kontrabas) i Milos Grbatinić (bubnjevi).
Isto veče svira i grupa “Go Ali Soko” iz Kragujevca, koju čine Ivan Ćirilović na gitari, Aleksandar Popović na basu, Aca Pejčić na saksofonu i Saša Ranković na bubnjevima.

Povezane vestiINTERVJU NEDA NIKOLIĆ: Kako šokirati publiku? Izvadiš frulu, a zasviraš džez

Nedelja, 6. septembar, takođe nudi dva koncerta na festivalu, od kojih je prvi Damir Imamović “Sevdah Takht” (Bosna i Hercegovina), čiju ekipu sačinjavaju i sledeća imena: Nenad Kovačić, perkusionista, Ivan Mihajlović , basista, autor i producent, i Ivana Ðurić, violinistkinja klasičnog i sevdalijskog obrazovanja.
Za kraj festival iste večeri u nedelju je čuveni Vasil Hadžimanov bend.
Ideja etno jaž pijaniste o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova (jaž, funk, rock, progrešive, world music ) u njegovom stvaralaštvu u potpunosti je autentična i predstavlja jedinstven pristup džezu.

Povezane vestiINTERVJU VASIL HADŽIMANOV: Mladi nemaju veze sa životom

Tokom svoje bogate karijere, Vasil Hadžmanov bend izdao je sedam albuma, a lider benda je gostovao i mnogim kolegama na albumima i koncertima širom zemlje i regiona, a paralleno nastupa u nekoliko sastava i projekata.
U bendu sviraju, osim Vasila na klaviru: Bojan Ivković (perkusije), Branko Trijić (gitara), Miroslav Tovirac (bas gitara) i Viktor Filipovski (bubnjevi).
Ulaznice se mogu kupiti putem internet sajta www.ddtickets.rs ili na prodajnim mestima: Cafe Fox, Kneza Miloša br. 6, Kragujevac i WinWin radnjama širom Srbije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar