Scena
13.05.2021. 23:10
R. E.

Netflix bindž u najavi!

Evan McGregor u u ulozi legendarnog dizajnera

Serija Halston
Izvor: Screenshot_3 youtube official trailer Halston.png

Javnosti dobro poznat po ulozi Obi - Wan Kenobija,iz Ratova zvezda, Evan McGregor sada glumi legendarnog dizajnera Roja Halstona Frovika, u predstojećoj Netfliksovoj seriji "Halston" za čiju je režiju bio zadužen Daniel Minham režiser Game of Thrones-a.

Serija će pratiti put ovog vanvremenskog vizionara ka stvaranju modnog carstva. Dramatizacija događaja iz sveta mode već je viđena na TV ekranima, nakon sezone američke "Kriminalne Priče" o smrti Đanija Versaćea. 

Idejnog kreatora ovog ostvarenja, pisaca Rajan Marfija, oduvek je zanimala Halstonova priča, jer su obojica poreklom iz Indijane. Odrastajući okružen poljima kukuruza i crkvama, Marfi je upijao priče o dvoje ljudi koji su uspeli da se izdignu i upuste u veća i glamuroznija dostignuća.

Jedna od njih bila je glumica Florens Henderson, a drugi modni dizajner Roj Halston Frovik i otuda datira njegova inspiraciija za posvetu filmskog ostvarenja.

Prvi zvanični trejler koji Netflix pruža prikazuje dizajnerov nagli uspon, popularnost i domišljatost, ali između scena blistavih šljokica i lepršave tkanine, takođe, uviđamo i njegove poslovne borbe, lični život i poteškoće koje život na visokoj nozi donosi. Autori su se dotakli surovog života dizajnera visoke mode prikazom pakla droge, loših poslovnih odluka i na samom kraju borbe sa AIDS-om.

Halston neće biti jedina legenda iz stvarnog života prikazana u Netflix-ovoj seriji. Na ekranu će se pojaviti i njegovi poznati prijatelji. To uključuje Lajzu Mineli, dugogodišnju prijateljicu i muzu dizajnera koju glumi zvezda Krista Rodrigez i italijanska dizajnerka nakita Elsa Pereti, koju glumi francuska glumica Rebeka Dajan.

Roj Halston bio je američki modni dizajner koji je međunarodnu slavu stekao 1970-ih. Njegovi minimalistički, čisti dizajni, često napravljeni od kašmira ili ultrasuede, bili su novi fenomeni i vesnici modne revolucije u diskotekama sredinom 1970-ih koji su redefinisali američku modu.

Halston je imao brojne obožavaoce, a o tome svedoči postojanje Minahanovog bukvara - Halstonovog obožavaoca koji je 20 godina pokušavao da napravi projekat posvećen njegovom životu.

Petodelna serija stiže u petak, 14. maja na Netflix.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li ste spremni za "1899" - novu Netfliksovu seriju
serija 1899

Od autora serije "Dark"

04.05.2021. 14:16

Da li ste spremni za "1899" - novu Netfliksovu seriju

Ljubitelji ste misterija? Voleli ste seriju "Dark"? Uplašili ste se da uskoro nećete gledati ništa slično? Ne brinite, Netfliks je nedavno najavio da je u pripremi novi projekat pod imenom "1899" i prema prvim informacijama već obećava.
Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
03.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve