Scena
08.07.2021. 11:11
Tanjug

Sve spremno

EXIT: Nema pozitivnih na koronu, a neće biti ni droge (VIDEO)

EXIT
Izvor: EPA / MTI / BALAZS MOHAI

Svi posetioci Exit festivala koji su testirani prvog dana, njih 4.120, negativni su na kovid-19, saopstili su organizatori festivala. I ministar Vulin posetio novosadsku tvrđavu

EXIT je posetiocima koji su kupili ulaznice, a nemaju Digitalni zeleni sertifikat, obezbedio besplatno testiranje na Novosadskom Sajmu, gde se nalazi i zamensko mesto za festivalske narukvice.

Komentari posetilaca koji su se testirali bili su pozitivni kada su u pitanju organizacija i brzi procesi elektronske provere kodova na Digitalnim zelenim sertifikatima, antigenskim testiranjima, kao i na samim testiranjima, jer je sve teklo bez zastoja.

"Oduševljena sam kako sve savršeno funkcioniše na sajmu! Organizovanost na svakom koraku!", jedan je od komentara ali bez obzira na to, Exit i dalje poziva sve koji se nisu testirali i koji nisu zamenili ulaznicu za festivalsku narukvicu da to urade što pre tokom dana.

Kako se navodi, a u skladu sa bezbednosnim protokolima koje je usvojio Krizni štab, ulaz na Tvrđavu od 8. do 11. jula biće ograničen na one koji ili poseduju Digitalni zeleni sertifikat, što podrazumeva da su vakcinisani ili preležali kovid-19, ili na one koji imaju negativan brzi antigenski test ili PCR test.

Ovaj protokol je utemeljen na najnovijim naučnim istraživanjima koja su sprovedena širom Evrope, a koja su pokazala da će, uz kontrolisan i ograničen ulazak, festivali biti najbezbednija mesta okupljanja u zemlji.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin posetio je novosadsku tvrđavu i prostor na kome će se održati muzički festival.

"Tokom trajanja Exit-a policija će učiniti sve što je u našoj moći da svi koji budu došli budu sigurni, bezbedni, da se lepo provedu, ali ih sve zajedno upozoravamo da ne uzimaju narkotike. Učininićemo sve što je u našoj moći da sprečimo, koliko god možemo konzumiranje narkotika, da svakog narko-dilera uhapsimo, privedemo pravdi, a i sve one koji konzumiraju drogu da upozorimo da je to krivično delo i da ćemo učiniti baš sve da im to otežamo", istakao je ministar Vulin.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Samo je ljubav potrebna
Momčilo Bajagić Bajaga

Intervju - Bajaga

22.06.2021. 09:10

Samo je ljubav potrebna

"Sve što sam postigao u muzici rezultat je moje ljubavi koju imam za muziku, volim da slušam, da komponujem, volim da sam na bini sa fanovima, volim da komponujem za film, pozorište, za TV..."
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
17.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve