Scena
26.02.2023. 19:55

Film "Muzika"

Manjinska srpska koprodukcija osvojila Srebrnog medveda u Berlinu

Berlinale, Zlatni medved
Izvor: Shutterstock

 Manjinska srpska koprodukcija, film "Muzika" nemačke rediteljke Angele Šanelek, nagrađen je Srebrnim medvedom za najbolji scenario na upravo završenom 73. Berlinskom filmskom festivalu, objavio je Filmski centar Srbije (FCS).

Ovogodišnji laureat Berlinala nastao je u koprodukciji Nemačke, Francuske i Srbije, ovdašnji koproducent je beogradski "Dart Film", a snimanje filma podržao je i FCS.

Šanelek je napisala scenario, montirala i režirala film, direktor fotografije je Ivan Marković, za zvuk je bio zadužen Rajner Gerlah, za kostime Anert Giter, a za scenografiju Ingo Klier.

Uloge tumače Alioha Šnajder, Agate Bonicer, Mariša Triantafilidu..... Producenti filma su Kirill Krasovski (Faktura Film), Fransoa Dartemar (Les Films de l’Après-Midi), a koproducenti Vladimir Vidić i Nataša Damnjanović (Dart Film).

I prethodni film te autorke, "Bio sam kod kuće, ali…" (2019) takođe je podržao FCS. Svetska premijera održana je u takmičarskom programu Berlinala 2019. kada je Šanelek ovenčana nagradom Srebrni medved za najbolju režiju.

Angela Šanelek napisala je i režirala više kratkih i dugometražnih igranih filmova, koji su premijerno prikazani na festivalima u Kanu, Berlinu, Torontu i Lokarnu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Filmovi koji na FEST stižu pravo sa Berlinala
Bioskop

Biće zanimljivo

23.02.2023. 21:35

Filmovi koji na FEST stižu pravo sa Berlinala

Samo nekoliko dana nakon svetske premijere u Berlinu, filmovi “Opstanak dobrote” i “Totem”, koji su u konkurenciji za Zlatnog medveda, biće prikazani u Glavnom takmičarskom programu 51. FEST-a.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve