Scena
19.11.2020. 16:18
Tanjug

Film "Otac" od danas kreće u bioskope širom Hrvatske

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nagrađivan i hvaljen film "Otac" Srdana Golubovića od danas kreće u u redovnu bioskopsku distribuciju širom Hrvatske, saopštio je Filmski centar Srbije iz Beograda.

Publika će moći da ovaj srpski film pogleda u Zagrebu (kino Tuškanac, kino Metropolis, Kinoteka, Cinestar Branimir, Cinestar Kaptol Boutique), Splitu (bioskop Karaman), Rijeci (Art-kino), Dubrovniku, Ðakovu, Osijeku, Varaždinu, a ubrzo i u Metkoviću, Rovinju, Puli i Taboru.

Hrvatski koproducenti su Lana Matić i Boris T. Matić iz kuće “Propeler Film”, a ova drama je realizovana i sa partnerima iz Francuske, Nemačke, Slovenije i Bosne i Hercegovine, i uz podršku Filmskog centra Srbije.

Povezane vesti - Zašto je važan “Otac”

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

"Otac” je imao svetsku premijeru na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu, u zvaničnom programu „Panorama“ gde je imao dva trijumfa - Nagrada publike i nagrada Ekumenskog žirija.

Na FEST-u 2020 nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Goranu Bogdanu za autentični lik Nikole Stojkovića, a ovaj glumac će onda osvajati dalje nagrade za svoju ulogu na kultnom festivalu u Puli, Filmskim susretima u Nišu, i mnogim drugim smotrama.

Ostvarenje snimljeno prema istinitoj priči, prikazano je i na međunarodnim filmskim festivalima u Sofiji, Jerusalimu, Klužu - Festival Transilvanija u Rumuniji, Kotbusu (Nemačka), Sarajevo Film Festivalu.

Povezane vesti - Goran Bogdan nominovan za Evropsku filmsku nagradu za ulogu u filmu ‘Otac’

Reditelj potpisuje i scenario sa kolegom iz Hrvatske Ognjenom Sviličićem, a osim Bogdana u filmu prateće uloge igraju Milica Janevski, Boris Isaković, Nikola Rakočević, Milan Marić, Jovo Maksić, Ljubomir Bandović, Nada Šargin i drugi.

Goran Bogdan nedavno je dobio nominaciju za nagradu Evropske filmske akademije (EFA) upravo za ovu tešku i zahtevnu ulogu i time je jedini iz celog regiona koji ima tu privilegiju.

Ceremonija će biti održana virtuelno 12. decembra, u Berlinu, bez publike, usled sve ozbiljnije situacije sa pandemijom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve