Film “Otac” u trci za nagradu Evropske filmske akademije

Film “Otac” u trci za nagradu Evropske filmske akademije

Foto: Imdb


Evropska filmska akademija (EFA) objavila je prvu selekciju od 32 najbolja evropska filma preporučena za nominacije za Evropsku filmsku nagradu u različitim kategorijama – režija, scenario, gluma, a među odabranim ostvarenjima našao se i domaći film “Otac” reditelja Srdana Golubovića, saopštili su producenti.

Evropska filmska akademija objavila je prvi spisak filmova sastavljen od 32 naslova među kojima i film “Otac”, a u septembru ove godine spisak igranih naslova biće proširen sa još novim ostvarenjima, čime će biti obuhvaćeni i filmovi koji su imala potvrđenu premijeru do 31. maja ove godine, a do čega nije došlo usled aktuelne pandemije.

Shutterstock

Shutterstock

Uslov je, da ti filmovi imaju premijeru u bioskopima ili Onlajn, do kraja novembra 2020.

Veoma uspešan bioskopski početak filma “Otac” u kojem naslovnu ulogu tumači popularni glumac Goran Bogdan naglo je bio prekinut zbog pandemije korona virusa, ali po otvaranju domaćih bioskopa film će se ponovo naći na repertoaru istih.

Film je imao svetsku premijeru na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu na kom je osvojio dve nagrade, a potom je krajem februara otvorio 48. beogradski FEST.

Povezane vesti – Zašto je važan “Otac”

“Otac” je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja – postaje heroj.

U glavnoj ulozi, oca Nikole, našao se proslavljeni glumac Goran Bogdan, dok su ostale uloge pripale Borisu Isakoviću, Nadi Šargin, Milici Janevski, Vahidu Džankoviću, Jovi Maksiću, Nikoli Rakočeviću, Milanu Mariću i Ljubomiru Bandoviću, a u ulozi dece našli su se Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar