Scena
19.08.2020. 13:49
Tanjug

Evropska filmska akademija

Film "Otac" u trci za nagradu Evropske filmske akademije

mv5bzjrkntm2zmetywjioc00yzvilthjmjmtzdc4y2fhymfkodc5xkeyxkfqcgdeqxvymtexndeymja5._v1_.jpg

Evropska filmska akademija (EFA) objavila je prvu selekciju od 32 najbolja evropska filma preporučena za nominacije za Evropsku filmsku nagradu

Evropska filmska akademija (EFA) objavila je prvu selekciju od 32 najbolja evropska filma preporučena za nominacije za Evropsku filmsku nagradu u različitim kategorijama - režija, scenario, gluma, a među odabranim ostvarenjima našao se i domaći film "Otac" reditelja Srdana Golubovića, saopštili su producenti.

Evropska filmska akademija objavila je prvi spisak filmova sastavljen od 32 naslova među kojima i film "Otac", a u septembru ove godine spisak igranih naslova biće proširen sa još novim ostvarenjima, čime će biti obuhvaćeni i filmovi koji su imala potvrđenu premijeru do 31. maja ove godine, a do čega nije došlo usled aktuelne pandemije.

[caption id="attachment_296007" align="alignnone" width="675"]Shutterstock Shutterstock[/caption]

Uslov je, da ti filmovi imaju premijeru u bioskopima ili Onlajn, do kraja novembra 2020.

Veoma uspešan bioskopski početak filma "Otac" u kojem naslovnu ulogu tumači popularni glumac Goran Bogdan naglo je bio prekinut zbog pandemije korona virusa, ali po otvaranju domaćih bioskopa film će se ponovo naći na repertoaru istih.

Film je imao svetsku premijeru na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu na kom je osvojio dve nagrade, a potom je krajem februara otvorio 48. beogradski FEST.

Povezane vesti - Zašto je važan “Otac”

"Otac" je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja - postaje heroj.

U glavnoj ulozi, oca Nikole, našao se proslavljeni glumac Goran Bogdan, dok su ostale uloge pripale Borisu Isakoviću, Nadi Šargin, Milici Janevski, Vahidu Džankoviću, Jovi Maksiću, Nikoli Rakočeviću, Milanu Mariću i Ljubomiru Bandoviću, a u ulozi dece našli su se Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve