Scena
13.09.2022. 12:15
R. E.

Počeli su "od nule"

Glumci koji su bili beskućnici pre nego što su postali zvezde

Dženifer Lopez 12.9.2022.
Izvor: EPA / Peter Foley

Često nam deluje kao da su slavni glumci rođeni sa "zlatnom kašikom" i da su oduvek uživali u luksuzu i lagodnom životu. Međutim, istina je često drugačija, a ovih pet holivudskih zvezda, u nekom trenutku, nisu čak imali ni gde da žive.

Džim Keri

Kada je bio tinejdžer, Džim i njegova porodica su postali beskućnici, kada je otac dobio otkaz na poslu. Bili su primorani da osam meseci spavaju u šatoru u parku Linkoln, u Ontariju.

Nakon toga, svi su radili u fabrici guma i felni, u zamenu za smeštaj prekoputa fabrike.

U intervjuu sa Hauardom Sternom, 2003. godine, glumac je rekao da je, zbog ovog iskustva, naglo odrastao i potrudio se da svojoj porodici obezbedi bolji život.

Silvester Stalone

Pre nego što je prodao scenario za film "Roki", koji ga je proslavio, i dobio budžet od milion dolara za snimanje, Stalone je bio toliko "švorc" da je prodao svog psa za 40 dolara kako bi imao za hranu.

U ovom teškom periodu, često nije imao ni novca za kiriju, pa je spavao na autobuskim stanicama u Njujorku.

"Imao sam jedan kaput koji mi je bio kao kuća", ispričao je glumac 2015. godine. "Često sam spavao na ulici, čak i kada je bilo jako hladno. Tako da mi je taj kaput spasio život."

Hale Beri

Na početku karijere, glumica se preselila u Njujork sa željom da postane slavna. Međutim, ubrzo joj je ponestalo novca i tražila je od majke da joj pošalje. Kada ju je majka odbila, Hale je bila prinuđena da počne da živi u prihvatilištu za beskućnike.

"To je bila jedna od najboljih stvari koje je majka mogla da uradi u tom trenutku, jer sam naučila važnu lekciju. Rekla mi je: 'Ako hoćeš da ostaneš u tom gradu, onda moraš da se snađeš'. I snašla sam se, jer nisam želela da odustanem od svog sna", ispričala je glumica za magazin "People".

Dženifer Lopez

Dženifer se posvađala sa majkom kada joj je rekla da želi da postane plesačica, umesto da upiše fakultet. Tada je otišla od kuće i počela da spava u studiju u kojem je vežbala ples.

"Nekoliko meseci sam spavala na kauču u studiju, pre nego što sam dobila prvi posao. Nakon toga su me angažovali u emisiji 'In Living Color' i preselila sam se u Los Anđeles. Uspeh se dogodio za samo godinu dana."

Hilari Svenk

Kada je imala 15 godina, Hilari se, sa majkom, preselila u Los Anđeles, kako bi ostvarila svoj san da postane glumica. Prvo su nekoliko nedelja spavale u kolima, dok im jedan prijatelj nije ustupio kuću, koju su mogle da koriste noću. Kuća se prodavala i tokom dana su dolazili potencijalni kupci da je pogledaju.

U intervjuu za emisiju "60 minuta", Hilari je ispričala: "Nije bilo nameštaja, tako da smo kupile dušek na naduvavanje, spavale zajedno na njemu, a ujutru smo odlazile iz kuće, pre nego što neko dođe da je razgleda."

Na sreću, nisu dugo bile u ovoj situaciji, jer je Hilari polako počela da dobija uloge u Holivudu, a uskoro je i zaigrala u filmu "Dečaci ne plaču" (Boys Don't Cry), za koji je dobila Oskara, piše BuzzFeed.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tihomir Stanić: Glumac igra za jednoga kao i za hiljade, razliku vidi samo blagajnik
Tihomir Stanić

Intervju

30.07.2022. 14:00

Tihomir Stanić: Glumac igra za jednoga kao i za hiljade, razliku vidi samo blagajnik

Tokom leta u pozorište se ne ide. Ne zato što publika ne želi, već zato što pozorišta ne rade. Sezona se završava uglavnom u junu, a sledeća počinje od oktobra. Jedno pozorište u Beogradu, međutim, radi i tokom leta. I to punom parom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve