“GOSPODARICA ZLA – GRDANA”: Da li će se Džolijeva vratiti na tron Holivuda?

“GOSPODARICA ZLA – GRDANA”: Da li će se Džolijeva vratiti na tron Holivuda?

EPA-EFE/NEIL HALL


Možete je voleti ili ne. Lako je i za jedno i za drugo naći argumente, jer Anđelina Džoli sigurno nije obična žena. Ono što joj je nemoguće osporiti jeste da je godinama unazad među deset najplaćenijih glumica Holivuda.
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Međutim, u trenutku dok u domaćim bioskopima vlada pompa oko novog nastavka megahit filma iz 2014. godine o veštici Grdani, na sajtu Hollywood Reporter-a objavljena je lista 100 najmoćnijih ličnosti u prestonici svetskog šou biznisa protekle godine. Anđeline Džoli na spisku nema…

Ipak, sve je to čak i shvatljivo ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da se od Diznijevog hita “Gospodarica zla” iz 2014. godine, pa sve do sadašnjeg nastvka “Grdana-gospodarica zla” Džolijeva pojavila samo u slabo primećenoj drami “Pored mora” (2015) koju je i sama i režirala.

Čini se kao joj gluma postala sporedna profesija, budući da se od 2011. sve više bavi režijom. Najviše uspeha imala je s ratnom dramom “Nesalomljivi” koji joj je doneo čak tri nominacije za Oscara i 163 miliona dolara zarade, dok je najbolje kritike dobila za film o ljudskim stradanjima u Kambodži “Prvo su ubili mog oca” (2017. godine). Kao najkontroverzniji pokazao se film “U zemlji krva i meda” koji govori o ratu u Bosni.

Uz bavljenje filmom Džolijeva se bavi humanitarnim radom i obavlja funkciju specijalnog izaslanika visokog poverenika Ujedinjenih nacija za izbeglice.

Da li će nastavak priče o jednoj od najgetivnijih likova Diznijevih bajki vratiti na tron kraljice Holivuda, ostaje da vidimo. Uostalo, uskoro ćemo je gledati u još tri filma – u Marvelovom blockbusteru “Eternals”, bajkovitom “Come Away”, kao i trileru “Oni koji me žele mrtvog” u režiji talentovanog Tejlor Šeridana.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar